Düzce’de 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından kayyum atanan ve kayyum tarafından Kızılay’a satışı gerçekleşen Ensar Ticaret adlı şirkete ait binanın, Kızılay tarafından değerinin çok altında satıldığı iddia edildi.
Sene başında satışa çıkartılan bina geçtiğimiz hafta Ankara Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye sunuldu. İddiaya göre, D100 Karayolu üzerinde yer alan ve 2870 metre² arsası bulunan binanın değeri 100 Milyon TL’ye yakın olmasına rağmen Aktif Beton Firması sahibi Muhammed Erzurum’a 53 milyon 850 bin TL’ye satıldı.
Açık artırma usulü ile yapılan ihale aşamasında satış bedelinin iki katı değerinde teklif veren bir firmanın ihaleyi alamaması ise 'Kızılay binayı peşkeş mi çekti?' sorularını artırdı.
Konu hakkında açıklama yapan CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, "Bu konuyu bir süredir takip ediyorum. Bazı bilgilerden emin olmadan Türkiye’nin en köklü insani yardım kurumu olan Türk Kızılay’ının bu tür olaylarla anılması doğru olmazdı. Ancak, biz halkımızdan toplanan vergilerin, yardımların, kamu kaynaklarının bazı kimselere peşkeş çekilmesine hiçbir koşulda müsaade etmeyiz. Bunu bütün kurumlarımız için söylüyorum. Ben bu konunun bir an önce açıklığa kavuşturulmasını istiyorum. Halkımızın kafasındaki tüm soru işaretlerinin giderilmesi için meclise bir soru önergesi verdim. Kızılay Genel Müdürlüğü’nün de konuyu aydınlatmasını ve gerçekleri kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz" İfadelerini kullandı.
Ayrıca Meclis’e soru önergesi dilekçesini ilettiğini de belirten Özcan, "Kızılay’ın ticari faaliyetlerinde denetim mekanizması işletiliyor mu?" diye sordu.
Kızılay Düzce Şubesi tarafından yapılan açıklamada ise diğer tekliflerin değerlendirilip değerlendirilmediği hakkında açıklama yapmazken binanın satışının resmi olarak onaylanmadığı ifade edildi.
Şube tarafından yapılan açıklamanın devamında ihalenin yeniden yapılacağı ve kesin olarak sonuçlanmasının ardından kamuoyunun bilgilendirileceği açıklandı.
Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücretleri belli oldu: 1181 liraya kadar çıkıyor!70 izlenme
İmamoğlu’ndan Erdoğan ve Bahçeli’ye: "Siz gidene kadar sizinle uğraşacağım!"34 izlenme
Tabutu çiçeklerle süslenen Müslüme, toprağa verildi...60 izlenme
AKP, CHP’li başkanlara yüklü borç bıraktı!404 izlenme
Özgür Özel'den atanamayan öğretmenlere çağrı43 izlenme
11 ton çilek o ülkeden geri döndü!181 izlenme
Öğretmenler ilkokullarda Andımız'ı okuma eylemi başlattı!75 izlenme
'Mutlak butlan' davasına AKP'den itiraz31 izlenme
8 yıldır işi bitirmeyen gözde müteahhitlere hem performans ödülü vermişler hem de para ödemişler!
15 Temmuz şehidi ikiz özel harekâtçı polislerin babası: Cehennem ateşinde yansın
Libya'daki şehitleri duyuran Yeniçağ yazarlarının hesaplarına el konuldu!
İBB'de burs tartışması: Hangi şirketten ne kadar ödendiği ortaya çıktı!