Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni derede çuval içinde bulunan 8 yaşındaki minik Narin Güran’ın cinayetine ilişkin davada yeni bir gelişme daha yaşandı.
Narin Güran cinayeti davasında cezaların onanması talep edildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Narin Güran’ın ölümüne ilişkin davada cezaların onanmasına yönelik tebliğname hazırladı.

Türkiye’nin konuştuğu Narin Güran cinayetine ilişkin davada mahkeme 28 Aralık 2024'teki karar duruşmasında tutuklu sanıklar anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran'a "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet, Nevzat Bahtiyar'a ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verilmesi karar kılmıştı.

Ardından cezalar istinafa taşınmıştı. İstinaf başvuruları inceleyen Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, verilen hapis cezalarını oy çokluğuyla hukuka uygun bulmuş, istinaf başvurularının ayrı ayrı reddine, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vermişti.
Daha sonra Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, Narin'in amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar'ın tutukluluk hallerine yapılan itirazları reddetmişti.
Mahkeme Başkanı ise Yüksel ve Enes Güran'ın tahliye edilmesi gerektiği yönünde muhalefet şerhi koymuştu.

Gerçek Gündem
Kaynak: İHA
Atatürk’ten hatıralar102 izlenme
Bahamalar'da FTX'in sahip olduğu kripto varlıklara el konuldu.!17 izlenme
Alper Gezeravcı: "Uzaya yanımda Türk yörük kültürüne ait semboller getirdim"38 izlenme
'Şeker pancarı ithal eder hale geleceğiz!'94 izlenme
Petrol fiyatı düşerken bu zam niye? Bu zammı geri alın23 izlenme
İstanbul Esenyurt'ta ortalık karıştı! Vatandaşlarla Suriyeli sığınmacılar birbirine girdi!72 izlenme
TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamına göre işte emeklinin 5 aylık zam oranı16 izlenme
Kayyum Gürsel Tekin 'erişim' talep etti: Bankalara talimat gitti7 izlenme
Trabzon'da Bakan Varank'a büyük şok: Vatandaştan zam tepkisi!
CHP'den Cemal Kaşıkçı hatırlatmalı Süper Kupa bildirisi: "Yaptıkları yanlarına kâr kalmayacaktır"
Karadeniz’de çatışmalar şiddetlenirken Ukrayna bir Rus gemisini daha vurduğunu duyurdu
Tuğba Özay yoğun bakımdaki babası için sevenlerinden dua istedi