Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin tutuklu 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davaya ilişkin önemli bir ayrıntı ortaya çıktı.
Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren, Narin'in avucunda ve siyah şortunun üzerinde bulunan çeşitli uzunluktaki kıl örneklerinin, annesi Yüksel ve ağabeyi Enes Güran'ın Mitokondriyal DNA baz dizilimi ile uyumlu olduğunun tespit edildiğini açıkladı.
Eren, sosyal medya hesabından, dava dosyasına sunulan bir raporu paylaştı.
Eren, paylaştığı raporun, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na ait olduğunu belirtti. Eren'in aktardığına göre rapor, Narin'in cesedi bulunduğu sırada elinden alınan kıl parçaları delillerine ilişkin.
Erenin paylaşımı şu şekilde:
"Narin Dava Dosyası ile ilgili kamuoyunda yoğun şekilde tartışmalara konu önemli hususlarda bilgilendirme amacıyla açıklamalarda bulunacağımızı daha önce belirtmiştik.
Hatırlanacağı üzere Narin’in sol avucunda ve üzerinden alınan saç ve kıl örneklerinde köklü olanlar dahil olmak üzere Adli Tıp Kurumunca yapılan DNA çalışmalarından olumlu sonuç alınamamıştı.
DNA açısından olumlu sonuç alınmayan saç örnekleri üzerinde Mitokondriyal DNA çalışması yapılabilmektedir.(Sadece İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılabildiği bilgisi verilmiştir)
Mitokondriyal DNA; sadece anneden çocuğa aktarılan ve aynı annesel soy ağacındaki bireylerde (kardeşler, anneanne, teyze, dayı, teyze çocukları gibi) aynı olduğundan
şahısların aynı annesel soydan gelip gelmediklerine dair bilgi sağlamaktadır.
Narin’in avucunda ve siyah şortu üzerinde bulunan 29 cm’lik saç örnekleri ile yine üzerinden alınan biri 11 diğeri 16 cm’lik kıl örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumunca Mitokondriyal DNA çalışmasına konu edilmiştir. Söz konusu saç ve kıl örnekleri Narin’in, Anne Yüksel Güran’ın ve abi Enes Güran’ın Mitokondriyal DNA baz dizilimi ile uyumlu olduğu tespit edilmiştir.
Anne ve çocukların( cinsiyet ayrımı olmaksızın) Mitokondriyal DNA’sı aynı olduğu için saç ve kıl örneklerinin tam olarak kime ait olduğu tespit edilememektedir.
Dava dosyamıza, yeniden istenen daraltılmış baz çalışmasına ilişkin ek rapor ve Daran2 Askeri Üst Bölgesine ait kamera görüntülerine ilişkin Ulusal Kriminal Bürosunun hazırlamış olduğu rapor ulaşmıştır. Hala dosyamıza gelmeyen ve beklenen raporlar bulunmaktadır."
Sözcü
Gazeteci Deniz Zeyrek: "Ben de beyaz Toros'ta işkence gördüm"21 izlenme
Ekonomist Mustafa Sönmez Bakan Şimşek'in açıklamalarını taca attı, dolarda olacakları açıkladı48 izlenme
Yazılı sınavda ikinci olan avukat '2 dakikalık' mülakatta elendi!88 izlenme
Döviz krizine alçak teklif! TL'den Atatürk'ü atalım!1708 izlenme
Sedat Peker yine Süleyman Soylu'yu hedef aldı! "Senin gücün Rize'de 'geçenemiyoruz' diyen yaşlı dayıyı aldırmaya yetiyor"96 izlenme
Yenidoğan çetesi skandalında çarpıcı detay: Sağlık Bakanı denetimden 3 ay sonra hastaneyi ziyaret etmiş46 izlenme
Fay hattına yapılan yol depremde paramparça oldu42 izlenme
İflasa sürüklenen Sri Lanka karıştı: Bakanların evlerini yaktılar, eski Başbakan zor kurtuldu!56 izlenme
Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen otel genişlemek istiyor
Çarpıcı sonuç! Türkiye ekonomisi vatandaşa soruldu: "Tek kelimeyle berbat"
AKP’li meclis üyesi broşür dağıtan CHP’li gençleri darp etti!
Gericiler, kadınlara 90 km yasağında ‘anlaşamadı’: Herkes başka fetva verdi!