Alçı, "Ahlat’taki Külliye Van Gölü’nün üzerinde müthiş bir konumda yer alıyor. Çok büyük algısı yaratmayan ama etkileyici bir yapı. İçeri girince bir koridor ve hemen arkasında insanın nefesini kesen bir göl manzarasına açılan bir teras… Yanlış anlaşılmasın, nefes kesen bir ihtişamdan bahsetmiyorum. Aksine sade, bilinçli bir tevazunun hakim olduğu bir yapı görkemini tabiattan alan bir güzelliğe açılıyor. Masmavi suları ile ışıl ışıl Van Gölü ayaklarınızın altında İnsanın tüylerinin ürpermemesi imkânsız… Terasın sütunlarına Selçuklu mezar taşlarının iki replikası konmuş" ifadelerini kullandı.
"Aşağı inince büyük sergi ve toplantı salonu çıkıyor karşınıza. Karşılıklı duvarlar tarihteki Türk devletlerini simgeleyen kapılara açılıyor.Kapıların arkasında her bir devlet için sembolik birer bölüm olacakmış. Salon ise müze ve etkinlik alanı olarak kullanılacak" diyen Alçı, "Gelelim Cumhurbaşkanının konaklayacağı bölüme… Binanın iki farklı konumunda birbirine eş iki ünite hazırlanmış. Biri Cumhurbaşkanı ve ailesi, diğeri de konuk bir devlet başkanı geldiğinde ağırlamak için. Sade ama şık bir daire denebilecek bir alan burası. Bir saray şatafatından ve gösterişten eser yok. İnce uzun bir hol önce dar bir mutfağa açılıyor" değerlendirmesinde bulundu.
Alçı'nın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:
"Küçük, herhangi bir suit otel odasında görebileceğiniz bir oturma odası. Onun yanında iki küçük yatak odası ve en uçta Cumhurbaşkanı ve eşi için hazırlanan ana yatak odası… Çarşaflar ve yastıklar bile konmuş.
25 Ağustos’ta Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan burada konaklayacak. Fotoğrafları görüyorsunuz… Bir abartı ya da gösterişten bahsetmek mümkün değil… Ben son derece mütevazı buldum Ahlat’taki binayı…
'Yahya Kemal'in tabiriyle ihtişamı sadeliğinde mahfuz bir eser'
Büyük şair Yahya Kemal’in tabiriyle ihtişamı sadeliğinde mahfuz bir eser bu. Peki Ahlat’ta bir Külliye gerekli miydi? Bu fuzuli bir kamu harcaması değil mi? Açıkçası bu seyahate çıkarken ben de kendime bu soruyu soruyordum ve olumsuz cevap verme eğilimindeydim. Gördüklerimden sonra çok net olarak şunu söyleyebilirim: Buraya böyle bir devlet konuk evi inşa etmek kesinlikle doğru karar."
https://halktv.com.tr/nagehanalciyenicumhurbaskanligikoskunumutevazibuldu431875h
Melih Gökçek, Ankara'nın otoparklarını eşinin vakfına kiralamış!178 izlenme
15 Temmuz gecesinde AA çalışanlarının yazdığı mektup ortaya çıktı!338 izlenme
Üretici enflasyonu rekor kırdı!36 izlenme
Zamsız günümüz yok artık! Bir rakı grubunda daha dev fiyat artışı28 izlenme
Bir 'etkin pişmanlık' tahliyesi daha!33 izlenme
Rojin Kabaiş'in İspanya'ya gönderilen telefonunun şifresi çözülemedi!17 izlenme
Öğretmene şiddet bitmiyor: Kocaeli’de öğrencilerin gözünün önünde öğretmene saldırdılar!39 izlenme
AKP'nin 20 yıl önce yayınlanan reklam klibi sosyal medyada oldu! 'İnsanımız işsizliği, yoksulluğu, hırsızlığı hak etmiyor'57 izlenme
İBB'den 'SGK borcu' açıklaması: Bakan Işıkhan'a yalanlama geldi
Korkunç rakam: Hepimiz oraya çalışmışız!
Emine Erdoğan’ın 1 saatlik ziyareti için hazırlanan konsepte 3 milyon lira harcandı! Muhalif ve yerel basın programa alınmadı
Osman'ın karın ağrısının nedeni meğer buymuş!