Çimento fiyatlarındaki artıştan yakınan ve fiyatların ‘makul seviyelere düşmemesi halinde’ iş bırakacaklarını ilan eden müteahhitler, bugün itibarıyla iş bırakma eylemine başladı.
Sozcu.com.tr’ye açıklama yapan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) yetkilileri, boykotun 24 Eylül’e kadar süreceğinin bilgisini verdi.
Yetkililer, boykot bittikten sonra İMKON olarak yeniden bir toplantı yapıp, boykota devam edip etmeme kararını değerlendireceklerini ifade etti.
İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu ise, olumlu bir yanıt alamadıkları takdirde müteahhitlerin kendi çimento fabrikalarını kurma girişiminde bulunabileceklerini belirtti.
Boykot, 40 ilde 120 bin üyeyi kapsıyor.
İşte sozcu.com.tr’nin ulaştığı, boykottan ilk fotoğraflar…

Şanlıurfa

Ankara, İMKON Genel Merkez

Konya

İstanbul
Son bir yılda çimento fiyatlarındaki artışın yüzde 200’ü bulduğunu öne süren İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, ağustos ayında sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada fiyatlar düşmezse inşaatları durduracaklarını söylemişti.
Çimentocuların yıllık maliyet artışı yüzde 50 iken yaptıkları zamların yüzde 200'ü bulduğunu ileri süren müteahhitler, hem çimento sektörü temsilcileriyle hem Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile görüşüp, şikâyetlerini dile getirmişlerdi.
Taleplerine yönelik herhangi bir karşılık bulamayan müteahhitler, 2 Eylül’de Ankara’da yaptıkları bir toplantıda, aldıklarını ‘grev’ kararının gerekçesini açıklamış; boykota başlama tarihlerini de 9 Eylül olarak duyurmuşlardı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/muteahhitlerinsaatlaridurdurmayabasladi6639107/
Türkiye'de emekli aylığı Avrupa ortalamasının 6'da 1'ine geriledi43 izlenme
Safi Arpaguş'un ilk büyük sınavı ortaya çıktı! "AKP mitingine 'adam toplamam' diyen" imamın cezası kesinleşti28 izlenme
Acil çağrı yapıldı: Kızılay’ın kan stokları kritik seviyede47 izlenme
Öztrak'tan Erdoğan’a Kanal İstanbul yanıtı: Yedi sülalesinden söke söke alırız51 izlenme
6.1'lik Sındırgı depremi hangi fayları tetikledi? Balıkesirliler ilk kez duyacak! Meğer 1,5 ay önce…35 izlenme
'En güvenilmez kurumlar' belli oldu! İşte çok konuşulacak o liste...29 izlenme
Emekli maaşı işte böyle eridi48 izlenme
Bütçede dev açık: Faiz gideri uçtu26 izlenme
Belediye Başkanı Adayı olamayan AKP'liler 'bankamatik memuru' yapıldı
İtirafçı Adem Soytekin'in iddiası belgeyle çürütüldü! "Mehmet Pehlivan avukatları organize etti” demişti
Mansur Yavaş, TOGO kulelerinin nasıl hızla yükseldiğini anlattı!
‘Atatürk’ adı İBB Meclisi’nde tartışma yarattı!