Türkiye Kızılay Derneği, "kan stoklarının alarm verdiğini açıklayarak acil kan verme çağrısında bulundu.
Kızılay'ın resmi twitter hesabından yapılan çağrıda "Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür. Kan bekleyen hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz” denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür. Her yıl ramazan ayında yaşanan kan bağışlarındaki düşüş, afet illerimizde kan bağışı alınamaması, ancak ihtiyacın sürmesi, ülkemizdeki tüm hastanelerde kan ihtiyacının artması sonucu kan stoklarının azalması nedeniyle kan bekleyen hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. Kızılay, ulusal güvenli kan temininden sorumlu tek kuruluştur.”
ÇADIR SATIŞI İDDASIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ
6 Şubat'ta meydana gelen ve tüm Türkiye'yi yasa boğan, 11 ilde çok büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından AHBAP derneğine çadır saatığı ortaya çıkan Kızılay tepkilerin odağı haline gelmişti.
Kızılay'ın kan verme çağrısı yaptığı paylaşımının altına yorum yapan onlarca kullanıcı da çadır satışını hatırlatarak tepki gösterdi.
Kızılay Başkanı Kerem Kınık kamuoyunda tepkilerin odağı haline gelmişti. Oyuncu Şahan Gökbakar ile Kınık arasında da uzun süren tartışmaya AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da dahil olmuştu.
Turan, "Bu nasıl bir üslup? Yok mu sizin avukatınız/basın danışmanınız açıklama yapılacaksa yapsın!" ifadelerini kullanmıştı.
Yeniçağ
Rusya’dan doğalgazda Bulgaristan’a yüzde 40 indirim!95 izlenme
AKP'li belediyenin depremzedeler için aldığı gıda kolilerinin arkasından yine bir AKP’li isim çıktı38 izlenme
Erdoğan'ı kızdıracak anket! İmamoğlu ilk turdaki farkı yüzde 12'ye çıkardı23 izlenme
Mansur Yavaş zor geçinen 6500 gencin ardından 42 bin öğrenciye daha ulaşımı bedava yaptı!43 izlenme
FETÖ’nün şirketleri AKP’lilere ekmek kapısı oldu! Flaş atamalar!115 izlenme
"Bu pozu veren YSK’ya güvenimiz yok!"506 izlenme
Yetiştirdikleri yeni nesil işte bu !285 izlenme
Mansur Yavaş'tan servisçi esnafına destek!55 izlenme
Akit ve Beyaz TV'ye konuk olan kişi cinsel istismar suçundan tutuklandı!
Yeni valinin ilk icraatı Türk Bayrağı'nı kaldırmak oldu! Tepkiler dinmeyince sessiz sedasız yerine koyuldu
Bir şehirde daha okullara imam ve müezzin görevlendirildi
Sahte diplomalı Osmanlı torunundan skandal Cumhuriyet Bayramı paylaşımı!