Karayolları'nda çifte skandal patlak verdi. Sayıştay'ın raporuna göre, hatalı yapılan yol ve tüneller için, hatayı yapan firmalara hesap sormak yerine, çifte para ödendi. 1520 yıl boyunca kullanılması gereken yol yapım malzemeleri ise 12 yılda bozuldu ama firmalara bunun hesabı da sorulmadı.
Sayıştay'ın konuya ilişkin raporunda, Tatvan yolu projesinin bedeli ödendiği halde iptal edildiği, şartname hükümlerine aykırı olarak proje firmasına oluşan zararın rücu edilmediği vurgulandı. Kırık Tüneli yapım işinde ise 800 metre tünel imalatının çöktüğü, müteahhit hatasına rağmen ikinci kez yaptırılan tünel için 76 milyon 815 bin 563 TL ödendiği kaydedildi.
PARASI ÖDENDİ
Raporda “Tatvan Ayrımı 9'uncu Bölge Hududu Yolu yapım işinde yer tesliminden hemen sonra projenin kullanılamayacağı anlaşılmıştır. Dengeli konsol imalatının yapılması için kurulacak platforma yeterli alan olmadığı, servis yolunun da arazi şartları gereği yapılamayacağı belirtilerek, bedeli ödenen proje iptal edilmiştir. Bu gerekçelerin proje yapım aşamasında öngörülemeyecek nitelikte bir durum olmadığı aşikardır. Ancak şartname hükümlerine rağmen firmaya, oluşan zarar rücu edilmemiştir.”
ARAŞTIRILMADI
Yine raporda Kırık Tüneli yapım işinde ise takriben 800 metre tünel imalatının çöktüğü belirtilerek, tünelin ikinci kez yapıldığı ifade edilerek şu değerlendirme yapıldı: “Bu imalatlar için sözleşme fiyatlarıyla toplam 76 milyon 815 bin 563 TL ödeme ikinci kez yapılmıştır. Bu konuda oluşan zarar için proje firmalarına başvurulmamıştır. Sonuç olarak; doğru hazırlanmayan projeler nedeniyle oluşan mükerrer ödemeler için herhangi bir sorumluluk ve kusur araştırması yapılmamıştır.”

Kanal bahane, rant şahane! Kanal İstanbul manzaralı 5 bin 785 konut için ÇED gerekli görülmedi36 izlenme
Çok maaşlı bürokrata zam ve vergi kıyağı: ‘Huzur hakkı’ kazançlarına yüzde 300 zam ve gelir vergisinden de muafiyet!52 izlenme
AKP'li vekil Barzani'yi görünce kendinden geçti, övmeye doyamadı! "Sen gözümüzün nurusun, Kürtlüğü senden öğrendik!"27 izlenme
İmamoğlu hücresinden seslendi: "Türkiye modelimizi inşa etme zamanı"32 izlenme
Çankırı'da fırtına minareyi devirdi: O anlar kameralara yansıdı57 izlenme
Putin'in işbirlikçisi Kadirov katliam izni istedi52 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "4 bin Suriyeli sağlık çalışanı istihdam ettik"49 izlenme
Seçil Erzan’a gelen tehditler ortaya çıktı64 izlenme