İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik 'yolsuzluk' ve 'terör' soruşturmaları kapsamında şafak baskınıyla gözaltına alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 91 kişi emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
Önce, kent uzlaşısı konusunda terör savcısına ifade veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Ailemin, şahsımın etrafında terörle ilgili kimse barınamaz" ifadelerini kullandı.
İmamoğlu şöyle konuştu:
"4 gündür nezarette bulunan bir kişi olarak yürütülen soruşturmaların içinin boş, ahlak sınırlarını aşan uydurma sorularla dolu en güçlü dayanağını gizli tanık ifadelerine bağlamış olması ve gözaltına 35 gün kala hatalı tespitler içeren MASAK raporlarıyla doldurulmuş, tarihe kara bir leke olarak geçecek süreç yaşatılmıştır. Bu süreç Türkiye’nin itibarını zedelemiştir"
"Gözaltına alınmadan oluşturulan, uydurma 6 dava ve 30 yıla yakın hapis cezası istemi ile İstanbul Üniversitesi tarafından iptal edilen diploma ve sadece gözaltıdan bir gün önce açılan kreşleri kapatmaya yönelik şahsi tebliğ edilen soruşturma bu kişilerin kötü emellerinin ispatıdır"
"Ben Anadolu kültürünü, kimse devletinin birlik ve bütünlüğüne bağlı, Trabzon’un yetiştirdiği, bir çocuğun İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını sağlayan sistemin her koşulda ifade eden Atatürk’ün emaneti ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ prensibini her an hizmetinde asla unutmayan demokrasi boyunca hukuki yollarla mücadele etmiş biri olarak bu yargı tacizine boyun eğmeyeceğim, hakkımı ömrüm boyunca milletimiz çok iyi bilir."
"Milletimiz her hak yiyeni sokakta yüzüne söyler, hakkımı ömrüm boyunca savunacağımı her yerde ifade etmişimdir. 'Hak yemem, hakkımı da yedirmem’ prensibimi milletimizin büyük irfanı ile seslendiriyor ve milletime ses veriyorum. Bu prensiple inancımla ifade ediyorum ki; milletimizin bu hak mücadelesinin en üst seviyede vereceğine olan inancım büyüktür. Bu iftiralar milletimizin bağrındaki duvarlara çarpıp geri dönecektir."
İşten çıkarmalar başladı: Düğmeye ilk basan Sinan Aygün oldu!179 izlenme
Madencinin kaderi değişmedi! Soma'da tekme attılar Ankara'da yere fırlattılar33 izlenme
2021'in gündemi batık krediler olacak! İcra dosyaları 23 milyona ulaştı!112 izlenme
Öz baba 14 yaşındaki kızına tecavüz etti!109 izlenme
Şehit cenazesinde skandal diyalog!233 izlenme
Fındıkta üçlü zarar: 250 bin ton kayıp19 izlenme
Merve Kavakçı'nın eniştesine de sürpriz görev!688 izlenme
2026 yılı bütçesi açıklandı: Vergiler yine faize gidecek20 izlenme
Hablemitoğlu suikastının firari sanığı Nuri Gökhan Bozkır yakalandı
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den flaş analiz! Dolar: "Sırasıyla 16 TL ve 18 TL gibi rakamların..."
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun organizasyonu yine yandaşa gitti: 7 senedir ihaleyi kimseye kaptırmıyor
Milyarlarca lira yurtdışına uçmuş!