Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) bağlı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (ASKİ), 5 milyon 130 bin 806 lira ceza uyguladığını duyurdu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ihbarlar üzerine, Şereflikoçhisar ve Tuz Gölü çevresinde yapılan denetimlere ilişkin açıklama yaptı.
Bakanlıktan gelen açıklama şöyle
"Bakanlık ekiplerinin ihbar üzerine yaptıkları denetimde, Şereflikoçhisar ilçesinde oluşan evsel atıkların, Ankara Büyükşehir Belediyesi uhdesinde bulunan katı atık düzenli depolama sahasında depolandığı, ancak sahaya ait Çevre İzin ve Lisans Belgesi’nin bulunmadığı tespit edildi. Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde meydana gelen ihlalle ilgili ASKİ’ye 3 milyon 793 bin 452 TL idari ceza kesildi.
İhbar üzerine yapılan denetimde yine Şereflikoçhisar’da atık suların arıtımı için ASKİ tarafından yaptırılan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin elektrik enerjisi sorunu nedeniyle devreye alınmadığı belirlendi. Bölgede oluşan atık suların, arıtma tesisinin yanında bulunan 4 gözlü doğal arıtım lagünlerine kabulü yapılarak bekletildiği sadece basit arıtma yapıldığı tespit edildi. İleri biyolojik arıtmaya tabi tutulmayan atık suların usulsüz şekilde Tuz Gölü’ne deşarj edildiği belirlendi. Yine Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarındaki ihlalle ilgili ASKİ Genel Müdürlüğü’ne 1 milyon 337 bin 354 TL idari ceza uygulandı.”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz yerel seçimde AKP'nin İBB Başkan adayı olarak İmamoğlu ile yarıştığı seçimi kaybetmiş ve Bakanlık görevine geri dönmüştü. Kurum, İBB'ye bağlı İSKİ'ye de 1 milyon 337 bin lira ceza kesmişti.
20'lik diş nedir? 20'lik dişler ne zaman çıkar?32 izlenme
'Tahliye' iddiası gündemde idi: Dilan Polat'tan flaş açıklama!42 izlenme
Ukrayna, Rusya'nın savaş planı olduğunu iddia ettiği belgeleri yayımladı51 izlenme
Beyoğlu'nu kana bulamaya neden olan bombacıyla ilgili yeni detay! Bir tekstil atölyesinde kocası kılığında teröristle birlikte çalışmış.19 izlenme
CHP'den 62'nci 'eylem': Yurttaşlar Sarıyer'de iradesine sahip çıktı9 izlenme
Süleyman Soylu’dan Sedat Peker ve Hadi Özışık açıklaması74 izlenme
TELE1 operasyonunu başlatan İYİ Partili Bahadır Erdem’in ‘Anayasa’da Türk lafı ve ilk 3 madde sözleri "Orada çok fazla değiştirilecek çok önemli şeyler yok. Çok fazla kıyamet kopartacak şeyler de yok"34 izlenme
İsrailli bakandan skandal sözler! “Gazze’ye nükleer bomba atılması olasılıklardan biri”23 izlenme