İki kez kanser atlatan ve cezaevinde20 kilo veren, İzmir Şehir Hastanesi’nin hematoloji servisinde yatan tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık'ın avukatı Melih Koçhan, Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporun halen gelmediğini belirterek "Ama artık beklemeye gerek yok, çünkü tablo çok açık: Mehmet Murat Çalık, cezaevi koşullarında kalamayacak bir sağlık durumundadır." dedi.
Koçhan, "Mehmet Murat Çalık’ın hastane süreci, 20 Haziran’da İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesi’nde başladı. Bugün itibarıyla tam 44 gün oldu. 18 Temmuz’dan bu yana ise, İzmir Şehir Hastanesi’nin hematoloji servisinde yatmakta. Bu zorlu süreç hâlâ devam ediyor. Kaldığı servis, bağışıklık sistemi baskılanmış hastaların takip edildiği, enfeksiyon riski çok yüksek bir yer." dedi.
Koçhan şu ifadeleri kullandı:
Girişler sadece özel koruyucu ekipmanla mümkün. Sınırlı şartlarda görüşme sağlanabiliyor.
Bu süreçte birçok tetkik yapıldı. Beslenme desteği sağlandı, kilosu gıda takviyesiyle dengelenmeye çalışıldı. Ancak tüm bu işlemlere rağmen, hâlâ beklenen rapor hazırlanmadı.
Ama artık beklemeye gerek yok, çünkü tablo çok açık: Mehmet Murat Çalık, cezaevi koşullarında kalamayacak bir sağlık durumundadır. Bu sadece tıbbi bir gereklilik değil; hukuki bir gerçek, ve en önemlisi, insani bir sorumluluktur.
Bu, halkın vicdanından yükselen bir çığlıktır. Sessiz kalmayın. Gecikmeden adım atın.
Sözcü
Bursa’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan A.B., otomobilini ekiplerin üzerine sürdü “Amcam MİT’te” dedi, polislere direndi12 izlenme
İranlı genç kızın ölümü hakkında neler biliniyor?32 izlenme
Kira fiyatlarının önceki yıla göre yüzde 150 oranında arttığı ülkemizde, il il kira ortalamaları ne oldu?51 izlenme
Fatih Altaylı'dan çarpıcı iddia: Ankara Etimesgut'ta Suriyeli komiser yardımcısı mı atandı?60 izlenme
Sergen Yalçın'ın videosu ortaya çıkardı! Ümraniye'deki ormanlık alana ne oldu?96 izlenme
Sezgin Baran Korkmaz'dan bomba iddia: "Süleyman Soylu 'Devlet meselesi' dedi, 50 milyon dolarlık borcun silinmesini istedi"31 izlenme
Emekliden memura torba yasa geliyor: Milyonların gözü Meclis’te! SGK Uzmanı İsa Karakaş tek tek anlattı5 izlenme
Tutanaktaki maaş, bordroda yokmuş! Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gül hakkındaki maaş iddiaları tartışma yarattı72 izlenme
Yanan otelin aşçısı anlattı: "Otelde yangın dedektörü vardı ama çalışmıyordu. Yangın merdivenlerinin kapısı tahtaydı. Ölmediğime pişmanım çünkü o çığlığı duysanız..."
Balıkesir'de meydana gelen 6,1'lik depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı
"AKP'de istikrarlı gerileme devam ediyor"
İYİ Parti'de sular durulmuyor: 4 ilçe başkanı görevden alındı