SÖZCÜ, muhalefetin “5’li çete” dediği müteahhitler tarafından inşa edilen İstanbul Havalimanı (İGA) için, AKP iktidarının Atatürk Havalimanı’nı kapatma garantisi verdiğini belgeriyle ortaya çıkarmıştı.
En önemli rakibi Atatürk Havalimanı’nı böylece devre dışı bırakan İGA, ikinci büyük rakibinin kapasite artırmasını da engelliyordu. İGA’yı işleten müteahhitler tarafından inşa edilen ve kapasitenin katlanmasını sağlayacak Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pisti inşaatı yaklaşık 14 yıldır bitirilmiyordu.
Geçtiğimiz yıl, 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Programı’nda pistin yüzde 50’sinin tamamlanması hedeflenmişti. Aradan geçen 14 yıl sonunda ilk defa 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Programı’nda pistin yüzde 100 bitirileceği duyuruldu.
Programın “hedef” başlıklı bölümünde, İGA ve Sabiha Gökçen havalimanlarının uluslararası bir hava kargo, bakımonarım ve aktarma merkezi olmasının sağlanacağı kaydedildi.
İki havalimanı arasında demiryolu bağlantısı yapılarak bu havalimanlarının ulusal demiryolu güzergahına entegrasyonunun sağlanacağı vurgulandı.
Bu hedef doğrultusunda yürütülecek faaliyetler ve projeler başlığı altında da şu ifadelere yer verildi:
İKİ HAVALİMANI ARASI DEMİRYOLU HATTI İHALESİ

YÜZDE 100 FİZİKİ GERÇEKLEŞME

.
14 YILDIR SÜRÜYOR
İkinci pist projesi, 13 yılı aşkın süredir gündemde ama bir türlü bitirilemiyor. 31 Ekim 2009 günü o dönem Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işleten LİMAK'ın Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “İkinci pist için start verildi” diyerek çalışmaların başladığını açıkladı. Ancak 5 yıl sonra açılabilen ilk ihale 720 milyon liraya YSE'ye verildi. Pist 2017'de bitecekti.
2016'da yeni ihale açıldı. Bu defa yaklaşık maliyet 1 milyar 397 milyon TL olarak hesaplandı. İhale MAKYOL'a verildi. iş 2019'da bitecekti.
İş bitmedi ama işi yapan şirket kimlik değiştirdi. KMC Sabiha Gökçen Havalimanı Adi Ortaklığı oldu. Makyol'un yanına kamuoyunun yakından tanıdığı Kalyon ve Cengiz de eklendi.
Üç firma, Sabiha Gökçen'in tek rakibi İstanbul Havalimanı'nı işleten İGA'nın ortaklarıydı. Sabiha Gökçen'in kapasitesini katlayacak ikinci pistin bitmemesinin asıl nedeni olarak inşaatın rakip firmalar tarafından yapılması gösteriliyor.
MALİYET KATLANIYOR
Pist inşaatı bitmiyor ama ihale üstüne ihaleler devam ediyor. Yılan hikayesi sürerken inşaatta meydana gelen çatlaklar ve çökmelerin maliyeti de vatandaşın sırtına yükleniyor. Son olarak geçtiğimiz yıl Ağustos ayında “Sabiha Gökçen Havalimanı TEM Bağlantı Yolu Tünelinin Güçlendirilmesi ve İlave İmalatların Yapılması işi” ihale edildi. Yaklaşık maliyet ise tam 842 milyon 239 bin lira olarak hesaplandı…
İkinci pistin ne zaman biteceği merak ediliyor.
Bahar Aksu cinayetinde yeni görüntü: Keşif yapıp 4 kişi olarak geri dönmüşler! Sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı27 izlenme
Bar, pavyon ve gazinolarda boy gösteren Tebliğciler bu kez markette ortaya çıktı: Erkeklere "hıyarı" göstererek "hayırlı" olmalarını tebliğ etti23 izlenme
Artık yurt dışında okumak da hayal oldu! İtalya, 3 yıllık vize başvurularını durdurdu13 izlenme
Şehitlikte corona virüsü önlemi82 izlenme
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 61 ilde 316 maden sahası için ihale açtı27 izlenme
AKP’den yeni EYT açıklaması: Tarih yine değişti!53 izlenme
Virgin’de milyarlarca dolarlık karanlık! Sayıştay'ın ortaya çıkardığı kredi olayında soru işaretleri artıyor93 izlenme
Sadettin Tantan, Sedat Peker'in bilgi kaynağını canlı yayında açıkladı!103 izlenme
Torku’ya akbabalar üşüştü! İçeriden bilgi sızdırarak yabancılara pazarlanmaya çalışılıyor!
"Gülücüklü" taziye evi paylaşımına tepki yağdı! AKP'li Betül Sayan Kaya paylaşımını sildi!
Çiğdem Toker: Anadolu Ajansı'na bütçeden geçen yıl 273 milyon TL aktarılmış
MİT'e para dayanmıyor! 2017 bütçesini aştı!