82 yaşındaki sanatçı bir yıl önce gazeteci Ayşenur Arslan'la "Bizim Ev" isimli yaklaşık 12 dakikalık bir program yaptı. Programda Arslan'la Türkçeyi, Türkiye'de kadınerkek ilişkilerini yer yer değerlendiren Gezen'e soruşturma açıldı. Soruşturma gerekçesi halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek oldu.
Gezen'in programda sarf ettiği "Müslümanlarda ölen kişi annesinin ismiyle gömülür. Çünkü Anadolu'da bir laf vardır, anan kesin anandır ama baban belki babandır" cümlesi soruşturmaya gerekçe olarak gösterildi.
Müjdat Gezen, Fatih Vatan'daki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi.
Gezen ifadesinde "Hz. Muhammed peygamberimizin sözü vardır. Cennet annelerin ayakları altındadır. Toplumumuzun sisteminde kadın hep öteleniyor, hep itiliyor. Ben bundandır ki kadından yanayım. Kadınların bu toplumda daha faal, daha üretken olmasını istiyorum. Meclis'te dahi şu anda en az 250 kadın milletvekili olmalı. Bu cümlelerimle de kadınların toplumdaki yerine dikkat çektim." cümlelerini kullandı.
Sözcü
AKP’li Şamil Tayyar: "Sağlık sisteminde dualar bedduaya dönüşmeye başladı"24 izlenme
Gezi Direnişi’ndeki gözaltılarda tüm öğrenciler serbest16 izlenme
Elektrik faturalarının neden arttığını açıkladı! Kötü haberi verdi...79 izlenme
Tehditler savuran Sevda Noyan, 10 Kasım'da Atatürk'e hakaret etmiş!168 izlenme
AKP'li Rümeysa Kadak'ın meclisteki gençler konuşmasına tepki yağdı! 'Hayallerini çaldığınız torpilsiz AKP'li olmayan gençlerin ahı yakacak sizleri!'56 izlenme
Ayhan Bora Kaplan'la savcı arasında sert tartışma: "Sizi uyarıyorum"40 izlenme
Güllü’nün ölümünde kayıp iki dakika! Güllü'nün son anlarındaki görüntülerde kayıp iki dakikada neler yaşandı?21 izlenme
Yavaş: Bu sabah beni karşılayan koruma 1 saat sonra korona çıktı148 izlenme
Mansur Yavaş'tan iktidara 'SGK borcu' cevabı: "Böyle davranmaya devam ederlerse CHP tek başına iktidar olacaktır"
CHP'li vekil vatandaşın sofrasındaki yangını anlattı, AKP'li vekiller gülüştü! "Millet aç, sokakta insanlar sürünüyor. Bu milletvekilleri gülüyor"
İsrailli aşırı sağcılar, açlık grevi yapan Filistinlilerin bulunduğu cezaevi önünde mangal yaptılar !
Dünyayı şoke eden 10 dakika: Trump-Zelenskiy görüşmesi nasıl fiyaskoya dönüştü?