Rize’nin İkizdere ilçesindeki kaymakamlık binası 6 yıl önce yenilenmesi amacıyla yıkıldı ve önündeki Atatürk büstü kaldırıldı. 3 yıl önce de tamamlanan yeni kaymakamlık binası hizmete açıldı. Ancak yeni kaymakamlık binasının önüne Atatürk büstü konulmadı.

(Eski Kaymakamlık binası yıkılırken önündeki Atatürk büstü)
TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın da memleketi olan İkizdere’deki kaymakamlık binasının açılışının ardından 3 yıl geçmesine rağmen kaldırılan Atatürk büstü yerine konmadı. Yeni yapılan binayı Kaymakamlık ve İkizdere belediyesi ortak kullanıyor.
İkizdere’ye bağlı Çağrankaya Mahallesi Muhtarı Halit Biber de bu duruma tepki gösterdi. İkizdere’nin yerel haber sitesine konuşan Halit Biber, “Kaymakamlık binası Atatürksüz olmaz, biz böyle gördük. Buraya bugüne kadar konulmayan büst yerine konulmalıdır” dedi.
.jpg)
(Sökülen Atatürk büstünün konmadığı yeni kaymakamlık ve belediye binası)
Atatürk büstü yerine konmadığı için resmi kutlama ve anmalar için ilçe merkezine uzak okul bahçesine gidildiğini söyleyen Halit Biber şunları söyledi:
“Bu büyük Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’dir. Bugüne kadar her özel günlerde saygımızı sevgimizi göstermişiz. Bir semboldür. İlçede 3 yıl kadar önce yeni Kaymakamlık binası yapıldı. Resmi kutlamalar için binanın önüne Atatürk büstü bugüne kadar konulmadı. Büst olmadığı için lisenin önüne gidip tören yapılıyor ve uzak olduğu için vatandaş hiç gelmiyor. Okul ilçe merkezine uzak. Bilinçli olduğunu düşünmek istemiyorum ama kaymakamlık binasının önüne Atatürk büstünün niye bugüne kadar konulmadığını da anlamış değilim. Buraya büst konulsun. Atatürk unutulacak bir şahsiyet değildir. Bu isteğimi ilçede muhtarlarla toplantı yapan valimize de söyledim. İnşallah kısa sürede yapılır.”

(Çağrankaya Mahallesi Muhtarı Halit Biber)
RİZE’DE DAHA ÖNCE DE ATATÜRK HEYKELİ KALDIRILMIŞTI
Daha önce de Rize’nin merkezinde yer alan Atatürk heykeli yerinden kaldırılmış ve bu durum tepkilere neden olmuştu. Belediye Rize’nin merkezinde bulunan Atatürk heykelini yerinden kaldırarak çay bardağı koymak istemişti. Ancak tepkiler üzerine bundan vazgeçildi. Sonrasında ise bu kez 15 Temmuz darbe girişimi bahane edilerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli yerinden söküldü ve Rize Valiliği önüne koyuldu.
https://odatv.com/meclisbaskanininmemleketindeataturkbustuyasaklandimi28051849.html
Çiftçi 2024’ün ürününü ekti, 2023’ün desteği yeni açıklandı35 izlenme
BM, Ukrayna’daki ölü ve yaralı sayısını açıkladı62 izlenme
Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı 6 yıldır dolar öğütüyor!35 izlenme
Mesajlar ifşa oldu, AKP’nin Adana’da şölen alanını nasıl doldurduğu ortaya çıktı!67 izlenme
12 Eylül öncesi gibi stok yapıyorlar: 'Yarın zam gelecek' diyerek tezgâhındaki sigarayı satmadı45 izlenme
Çorum'dan Bakan Şimşek'e seslenen esnaf hakkında soruşturma başlatıldı15 izlenme
Merkez, Gaye Hanım için 35 bin TL kira ödüyor48 izlenme
AKP'nin Kocaeli'nde düzenlediği 'Gençlik Şöleni' görüntüleri AKP'lileri birbirine düşürdü9 izlenme
Zelenski, barış görüşmelerinin gölgesinde gözdağı verdi: "Binlerce Rus askeri daha ölecek"
"Aziz İhsan Aktaş davasında" ilk duruşma tamamlandı! Sanık savunmaları yarın alınacak...
Depremzedeler için kurulan çadır kentte 4-6 yaş için alelacele Kuran kursu açtılar
Nagehan Alçı yeni Cumhurbaşkanlığı köşkünü "mütevazı" buldu!