İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, İstiklal Caddesi'nde bulunan 60 simit tezgahından 30'uyla anlaşma sağlandığını, bir fırına ait olduğu tespit edilen 11 simit tezgahının ise kaldırılarak tekelleşmeye müsaade edilmediğini açıklamıştı.
Uygulama sonrası AKP'li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'dan tepki çeken bir paylaşım geldi.
AKP'li Yıldız, caddeki simitçilerin "zorla" kaldırıldığını öne sürdü.

"TEKELLEŞENLERE MÜSAADE YOK"
“İstiklal Caddesi İBB sorumluluğundadır ve bu caddedeki simitçilerin kira bedelleri de ilçe belediyesine değil İBB'ye ödenmelidir” hatırlatmasında bulunan İBB Sözcüsü Murat Ongun, bölgedeki 60 tezgahtan 30'u ile anlaşıldığını belirterek “Sadece bir fırına ait 11 simit tezgahı benzeri tekelleşmelere müsaade edilmemiştir” dedi.
AKP AŞEVİ HESAPLARINI BÖYLE BLOKE ETMİŞTİ
Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında başlattığı yardım kampanyalarının engellenmesi ve bloke edilmesinin ardından uzun yıllardır aşevleri için kullanılan şartlı bağış hesapları kapatılmıştı.
CHP’li Eskişehir Belediyesi aşevi hesaplarının İçişleri Bakanlığı’nin genelgesiyle bloke edildiği duyurulmuştu.
Öte yandan Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi, Antalya'da Muratpaşa belediyesi aşevi hesapları bloke edilen belediyeler arasında yer almıştı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/muhalifbelediyelerinasevihesaplarinibileblokeedenakpninh48941.html
Merkez Bankası'nın son 7 ayda arka kapıdan dağıttığı dolar miktarı ortaya çıktı!45 izlenme
1000 ilaç kur zammını bekliyor38 izlenme
CHP’li başkana “Altun” incelemesi!90 izlenme
Kadına şiddet bitmiyor! Sokak ortasında darp etti, yerlerde sürükledi!86 izlenme
AKP’li belediyeden ‘yolcu garantili’ teleferik!37 izlenme
MetroPOLL son anketini açıkladı: İşte partilerin oy oranları234 izlenme
Cep telefonu faturalarına zam geliyor29 izlenme
Rüşvet, usulsüzlük, sahte imza, hileli arsa satışı ile gündemdeydi: AKP'li başkandan yeni vukuat27 izlenme