AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı, “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” isimli bağış kampanyası, kamu kurumlarının gösteriş yarışına dönüştü. Resmi verilere göre, 1 Nisan itibariyle 552 milyon 529 bin TL bağış toplanan kampanya kapsamında bazı kurum yöneticilerinin personele, “bağış yapın” baskısını artırdığı öğrenildi. Çok sayıda il ve ilçe müftüsü de personeline, “Kampanyaya katkı sağlayanlar dekontu bize ulaştıracaktır” mesajı attı.
Özel şirketlerin, alt sınır belirleyerek çalışanından maaş kestiği iddialarıyla gündeme gelen, “Milli Dayanışma Kampanyası”, Diyanet İşleri Başkanlığı için de de “Kim daha çok bağış yapacak?” yarışına dönüştü. Bazı müftülüklerin, bağış için 250 TL alt sınır belirleyerek personele, “Dekontlarınızı gönderin” mesajı attığı ortaya çıktı.
EN AZ 250 TL
Ankara’da görev yapan bir ilçe müftüsünün, personele gönderdiği mesajda, şu ifadelere yer verildi: “Kıymetli hocalarım, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid19 salgınıyla mücadeleye yönelik devletimiz gerekli her türlü tedbiri almaktadır. Bu süreçte, ekonomik olarak sıkıntı çekebilecek vatandaşlarımıza yardımcı olmak için Cumhurbaşkanımızca başlatılan yardım kampanyasına ilçe müftüsü olarak ben de bir maaşımla destek oldum. Teşkilat mensupları olarak, en az 250 TL olmak üzere kampanyaya katkı sağlayalım.”
DEKONTLAR TOPLANIYOR
İlçe müftülükleri bünyesinde bir kişinin, personelin kampanyayı destekleyip desteklemediğinin takibini yapmakla görevlendirildiği iddia edildi. İlçe müftüleri, bağış yapan personelin bağış dekontunu görevliye WhatsApp üzerinden iletmesini istedi.
İddiaya göre, bağış için alt sınır belirlenmesinden rahatsız olan personel sayısının fazla olması nedeniyle başka bir bağış modeli de geliştirildi. Buna göre, tek seferde 250 TL bağış yapmak istemeyen personele, “Bağış miktarını aylara bölerek, taksitler halinde de yapabilirsiniz” önerisinde bulunuldu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/muftulerbagisyapindekontugonderinh31416.html
İBB müfettişleri ortaya çıkarttı: Pendik Belediyesi'nden İlim Yayma Vakfı’na büyük kıyak!67 izlenme
Fatih Altaylı ile İsmail Saymaz'a soruşturma21 izlenme
Ekonomik bunalım derinleşiyor! Pazarlarda artık 10 –15 liralık alışverişlerde bile veresiye dönemi başladı!52 izlenme
AKP'li Fatma Şahin: “Suriyeli gençler Türkiye’de kalmak istiyor”208 izlenme
TELE1 Merdan Yanardağ için AYM'ye gidiyor23 izlenme
Atatürk'ün mirasına Amerika yerleşiyor!585 izlenme
Narin’in annesinin verdiği yanıt şüpheleri artırdı: Neden gözaltında olduğu ortaya çıktı123 izlenme
Yeşil zeytinin pek çok faydası vardır. Her gün yerseniz ne olur?22 izlenme