Elazığ'da katıldığı bir programda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e soru sorulması için bir kişiyi ikna ettiği görüntülerle gündeme gelen A Haber muhabiri Fırat Öztürk'ün Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olduğu iddia edildi.
İYİ Partili Levent Özeren, A Haber muhabirinin İYİ Parti lideri Akşener'e soru sorması için bir kişiyi ikna etmeye çalıştığını gösteren videoyu sosyal medya hesabından paylaşmıştı.
'MEB KADROSUNDA MEMUR' İDDİASI
Gazeteci Metin Cihan, kendisine gelen bir bilgiyi paylaşarak, A Haber Elazığ Bölge Müdürü ve muhabiri Fırat Öztürk'ün Milli Eğitim Müdürlüğü'nde kadrolu memur olduğunu söyledi.
Cihan, "Akşener'e provokatif soru sorulmasını organize ederken videosu çekilen A Haber Elazığ Bölge Müdürü ve muhabiri Fırat Öztürk'ün MEB kadrosunda olduğu bilgisi geldi. Elbette işe gitmeden, bankamatik memurluğu yaparak" notuyla yaptığı paylaşımda şu belgelere yer verdi:



SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Duvar'dan ,Ardıl Batmaz'ın haberine göre; A Haber Elazığ Bölge Müdürü ve muhabiri Fırat Öztürk'ün, MEB’e bağlı Çubuk Bey Anadolu Lisesi’nde memur olduğu ortaya çıktı.
İYİ PARTİLİ OR: BUNLARI TEMİZLEYECEĞİZ
İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or, kendisinin de memurluktan gelme olduğunu, emekli olmadan siyasetin kenarından bile geçmediğini, memurların siyaset yapması ve başka bir işte çalışmasının kanunen yasak olduğunu söyledi. “Bu durum, iktidarın bu ülkeyi ne duruma getirdiğinin bir göstergesidir” diyen Or şöyle konuştu: “Bu ülkenin parasıyla hem bir kanalın muhabirliğini hem de memurluk yapıyor. Bunlar da yetmezmiş gibi işe dahi gitmiyor, provokatör eylemlerle ilgileniyor. Bu devleti tamamen tekelleştirmişler ve birilerine peşkeş çekiyorlar. Memursan memurluğunu, gazeteciysen gazeteciliğini yap. Bu cüreti gösterip bir siyasi görüşe hizmet ediyorsa o zaman devlet memurluğunu bırakacak. Devlet savurganlığını artık bırakalım. Bu devlet Türk milletini temsil ediyor, hükümetleri ya da şahısları değil. Bizlerin artık özellikle ‘devletin malı deniz, yemeyen bilmem ne’ dememeliyiz. Bizler bu devlete sahip çıktığımız sürece bunları temizleyeceğiz. Yazıktır, günahtır. Devlet parti devleti haline gelmiş. Biz bunların önüne geçmek istiyoruz. Dünyaca işsizimiz var, bırakın bir vatandaşımız o işten faydalansın. Devletin birimleri derhal harekete geçerek bu şahısla ilişkisini kesmelidir."
Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, yaptığı açıklamada A Haber Muhabiri Fırat Öztürk hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.
https://www.krttv.com.tr/gundem/meralakseneresorutuzagikuranahabermuhabirikadrolumebh99497.html
İYİ Partili Çıray, RTÜK Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu81 izlenme
Terör örgütü PKK'dan kaçan genç kızın tecavüz itirafı tüyleri diken diken etti22 izlenme
Seçil Erzan’a gelen tehditler ortaya çıktı38 izlenme
Doğukan Çep “boğaz kesme” işaretiyle aileyi tehdit etti, Sinan Ateş’in ablası tepki gösterdi: “Sıradaki biz miyiz?”61 izlenme
MHP'li isimden 'yargısız infaz' tepkisi: İddianame yok, hüküm var10 izlenme
Sürücülere kötü haber! Akaryakıta büyük zam geliyor4 izlenme
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında ABD'de toplu dava açıldığı ortaya çıktı!28 izlenme
Kılıçdaroğlu: "300 dolarınız olsa Nebati’ye yatırım yapsın diye verir misiniz?"42 izlenme
CHP’de 16 aday daha belli oldu!
Suriyeli kadınlara istismardan tutuklanmıştı: İfadeler değişince serbest bırakıldı
Gökçe konserini iptal eden AKP’li başkan, 7 şehit olduğu gün konser düzenledi!
Kızı, Afgan uyruklu mültecinin cinsel saldırısına uğrayan baba isyan etti! 'Cumhurbaşkanım, bu senin eserin!'