Sayıştay denetçilerinin Ordu Üniversitesi’nde yaptığı denetimlerde henüz faaliyete geçmemiş olan ve öğrencisi ve binası dahi bulunmayan Gölköy ve Aybastı Meslek Yüksekokulları’na (MYO), 13 sekreter atandığı belirlendi.
Raporda konuyla ilgili şu tespitler yer aldı:
“İdare, atamalarda, Yüksekokulların fiziki şartlarının sağlanarak eğitim ve öğretime geçmesini amaçlasaydı; fiziki şartların sağlanması ile ilgili önemli görev ve sorumlulukları bulunan yüksekokul sekreteri kadrosunun, istikrarlı bir şekilde yönetilmesini tercih ederdi.
MYO'lara, faaliyete geçemedikleri dört yıllık süre zarfında 67 kez sekreter ataması yapıldığından ve bu durum, yönetim istikrarsızlığına sebebiyet verdiğinden; atamalarda idarenin, söz konusu amaca uygun hareket etmediği, düşünülmektedir. Okulların, bu kadar uzun bir süre faaliyete geçmemesi de bunu desteklemektedir.”

SINAVDAN KURTULMAK İÇİN
Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nin 5, 7 ve 10'uncu maddeleri şube müdürlüğü kadrosuna atanacaklara, sınav şartı getirmişti. Yönetmeliği'n 20'nci maddesinin (d) bendine göre yüksekokul sekreteri olarak atanan bir personel ise, aynı maddenin (a) ve (b) bentleri uyarınca aynı düzeydeki ya da daha alt düzeydeki kadrolara atanma hakkını kazanabiliyor.
Sayıştay, olmayan okula sekreter olarak atanan kişilerin sınavsız bir şekilde şube müdürü olma hakkını elde etmesi için söz konusu yolun tercih edildiğini işaret etti. Raporda, “Zaten atananların, atandıkları görevde çalıştırılmaması, çoğunluğunun şube müdürü (10 kişi) olarak istihdam edilmesi ve atamaların kısa süreli olması, bu durumu işaret etmektedir. Bu itibarla; yapılan atamalarla, mevzuatın kaynakların etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak kullanılması ve kötüye kullanılmaması hususunun gereğinin yerine getirilmediği, düşünülmektedir.” ifadeleri yer aldı.
https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim/ogrencisivebinasiolmayanokullara13sekreteratamislar6068652/
Diyanet’ten ‘Fatih Nurullah’ açıklaması: Şeref yoksunu, hain, zalim!98 izlenme
Türk ayakkabı fabrikası iflas etti, 147 işçi bayram öncesi işsiz kaldı36 izlenme
Bizi çok kıskanan batı 'suyu emen asfalt' yapmış !1302 izlenme
Döviz uçuyor mutfak yanıyor!122 izlenme
CHP'den "Bizim yerimiz CHP'nin tam karşısıdır" diyen Soylu'ya cevap!168 izlenme
Diyanet'te 30 milyonluk skandal grafikerin üzerine kaldı! Sorumlu gösterilen isim terfi etti16 izlenme
İşçileri azarlayan ve tehdit eden 'Eti Krom'un patronunun yeni kaydı çıktı: "Burası özel bir yer. Haber vermeden eylem yapmak suç"31 izlenme
Bakanlık binlerce tapulu eve yazı göndermeye başladı: 15 gün süre verildi16 izlenme
Erdoğan'ın konuşmasında gizli memur ve emekli zammı şifresi
BBP’li belediye başkanı ‘Sana oy vermeyeceğim’ diyen 70 yaşındaki emekliyi yumrukladı!
Yüz binlerce lira böyle çarçur edilmiş: 2019 seçimleri öncesinde Binali Yıldırım'ın masrafları İBB bütçesinden karşılanmış!
Okan Bayülgen'in programında AKP'ye çıplak protesto ve yayın kesilmedi !