Bursa’da kamu kurumlarında görülmemiş bir skandal yaşandı. Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı makam odasında Atatürk portresinin kaldırıldığı ve yerine yalnızca Türk Bayrağı asıldığı iddiası, hem kurum çalışanlarını hem de kamuoyunu ayağa kaldırdı.
Olayı ilk olarak Nöbetçi Gazete yazarı Lale Akasoy köşesine taşıdı.
Büyük yankı uyandıran bu gelişme üzerine, İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirdi.

Türkoğlu, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Atatürk’ün devletin kurucu lideri ve milli birliğin simgesi olduğunu hatırlatarak şunları sordu:
Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında Atatürk portresi bulundurulmasına ilişkin yazılı bir düzenleme var mıdır?
Bursa’daki makam odasında Atatürk portresinin kaldırıldığı doğru mudur? Doğru ise gerekçesi nedir?
Bu işlem Bakanlığın bilgisi dahilinde midir, yoksa şahsi bir tasarruf mudur?
Konuya dair herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?
Kamu kurumlarında Atatürk portrelerinin zorunlu bulundurulmasına ilişkin yeni bir düzenleme yapılacak mıdır?
Türkoğlu, “Atatürk’ün portresini kaldırmak, Cumhuriyet’in kurucu değerlerine ve milletimizin hassasiyetlerine açık bir saygısızlıktır. Sağlık Bakanlığı derhal açıklama yapmak zorundadır” diyerek sert tepki gösterdi.
Cumhuriyet’in 102’nci yılına girilirken ortaya çıkan bu gelişme, kamuoyunda “Müdüre Hanımın Atatürk alerjisi” yorumlarına neden oldu.
Sözcü
Hekimlerden Erdoğan'a cevap geldi! "Erdoğan’ın sözü hepimizi çok kırdı"72 izlenme
Seçimde mükerrer oy riski: Belge 142!77 izlenme
CHP’den yardım paketlerindeki ‘Hediyedir’ yazısına tepki: Emine Hanımın bileziklerini bozdurup mu aldınız?74 izlenme
Gündüzün ve karanlığın tarifi işte böyle yapılamaz !442 izlenme
8 kız öğrenciye tacizde bulunan lise müdürü serbest bırakıldı!38 izlenme
Aşık Veysel’in torunu ABB CHP Grup Sözcüsü oldu42 izlenme
Manavgat'taki yangın felaketini anlatan en çarpıcı görüntü! Aç kalan leylekler yiyecek aradı...94 izlenme
Milyonlarca insan kullanıyor: Ucuz alışverişin gözdesi oldu, Temu kapatılıyor mu?20 izlenme