Sözcü'de yer alan habere göre MİT, Irak’ın Süleymaniye şehri Kalar bölgesinde, Türkiye sınırlarının 275 kilometre uzağında gerçekleştirdiği nokta operasyon neticesinde, terör örgütü sözde Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı olan Suriyeli terörist Ferhat Denk Kod adlı Hüseyin Şibli'yi etkisiz hale getirdi.

Şibli'nin, terör örgütü PKK'nın Suriye yöneticilerinden Şahin Cilo kod adlı teröristin sağ kolu olduğu ve Irak'ta görevlendirildiği öğrenildi.
Teröristin, Suriye'de bölge dışı üçüncü ülkeler ile kurduğu çıkar ağını Süleymaniye'nin güneyinde de sürdürmesi için görevlendirildiği ve burada adeta yeni bir terör yuvası oluşturmayı amaçladığı da öğrenildi. Aslen Suriye kökenli olan Hüseyin Şibli, terörist başı Öcalan'ın Suriye'de bulunduğu dönemde terör örgütü PKK'ya katıldı. 2004 yılında Halep kırsalında sözde sorumlu düzeyinde görevlendirilen terörist Şibli, daha sonra ise örgütün sözde liderlerini eğitmek özere Gara ve Kandil alanında görevlendirildi.

Şibli ayrıca, 2014 yılında Suriye'de yaşanan siyasi otorite boşluğu ve üçüncü ülkelerin desteği ile terör örgütü PKK'nın kontrol sağladığı Resulayn, Derbesiye, Haseke, Tel Tamer ve Amude gibi yerleşim yerlerinin sorumlusu olarak terör örgütü PYD/YPG'nin yürütme konseyi üyeliğine seçildi.

Bu dönemde terörist Şahin Cilo kod adlı Ferhat Abdi Şahin'in en yakınındaki şahıs haline geldiği öğrenilen terörist Şibli'nin son olarak terör örgütünün Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı olarak görevlendirildiği öğrenildi.
TİP'in Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekillliğinin düşürülmesi kararını okutan Bekir Bozdağ, TBMM'de FETÖ’ye böyle övgüler yağdırmıştı35 izlenme
Kazdağları'nı talan etmişti: Alamos Gold enkazı Türk şirkete satıp gidiyor14 izlenme
AKP'li belediyenin milyonluk ihalesi Ensar'a gidecek38 izlenme
Erdoğan Rusya-Türkiye krizinin suçlusunu buldu: Kara kedi!95 izlenme
MHP'li Cemal Enginyurt AKP'yi hâlâ tanıyamamış! 'Bizi yok sayıyorlar! Tarım Bakanı ne istiyorsun bizden?'109 izlenme
Ülkede işsizliğin geldiği boyut! 81 personel için 16 bin 848 kişi başvurdu!94 izlenme
Eğtim İş'ten AKP'ye andımız tepkisi90 izlenme
Seçim için düğününü iptal etti: Ekrem Başkan’a haksızlık yapılırken ben düğün yapamam!313 izlenme