Kadıköy'deki tarihi Salı Pazarı'nda meydana gelen olayda, İtalyan şef Andrea Minguzzi ile çellist Yasemin Akıncılar'ın oğlu Mattia Ahmet Minguzzi, bisikletli bir grupla tartışma yaşadı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre tartışma sırasında B.B., Minguzzi'yi 5 yerinden bıçakladı. Yanındaki diğer U.B.'nin ise Minguzzi'yi tekmelediği belirtildi. Yaralı Minguzzi, tedavi gördüğü hastanede 15 gün sonra hayatını kaybetti. Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 5'inci celsesinde mahkeme, tutuklu 4 sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 21 Ekim'e erteledi. Bu süreçte, sanıklardan B.B.'nin diğer tutuklu sanık U.B.'ye yazdığı mektup ortaya çıktı.
"ASLANLAR GİBİ YATAR ÇIKARIZ"
Sanık B.B.'nin mektubunda, "Rahatın yerinde mi? Beni soracak olursan iyiyim, yaptık bir şey cezasını çekiyoruz. Aslanlar gibi yatar çıkarız. Sen zaten fazla yatmazsın, babanlar sana bakıyor mu? Sen canını sıkma 1 seneye çıkarsın, zaten 5 aydır yatıyoruz. 6-7 ay daha dayan, seviyorum seni. Kimseye karışma, tutanak falan yeme. Mahkemede karşımıza çıkmasın tutanak falan ama kimseye de kendini ezdirme kimseyi de ezme. Düzenini kur baba orada. Benim burada düzenim var" ifadeleri yer aldı.
"YANLIŞ İFADE VERMESE TUTUKLANMAZDI"
B.B.'nin, tahliye olan arkadaşları içinde, "Neyse güzel ifade verelim de Abdi'yle Ayberk çıksın. Ayberk niye acaba öyle ifade verdi. Yanlış ifade vermese tutuklanmazdı. Valla boş yere kendilerini yaktılar. Bir de senin yaşına ne kadar var. Mektup at bana foto yolla bana. Allah'ın izniyle çıkarız bizde baba. Neyse dostum kendine dikkat et seviyorum seni Allah'a emanet ol" dediği öğrenildi. SAKINCALI BULUNDU İnfaz kurumu yönetimi, mektuptaki ifadelerin 'soruşturmanın gidişatını yalan beyanlarla değiştireceği ve suçu-suçluyu övme ve özendirmeye yönelik olduğu' kanaatine vararak mektubu sakıncalı buldu. Mektup dava dosyasına delil olarak eklendi.
TELE1
Şehri karıştıran iddia: AKP’li belediyenin topladığı paralar Bitcoin’de mi battı?
Erdoğan’ın seçim öncesi açtığı metroda tabelalar şaştı Atatürk'ü yazamadılar
Başkent kuyrukkent oldu
Esenyurt'taki Fi Tower sitesinde kriz büyüyor: Arapça vekâleti yırttı, ifadeye çağrıldı!
Seçime günler kala Tarkan’dan dikkat çeken paylaşım
Tanju Özcan'dan Ülkü Ocakları Genel Sekreteri’ne zehir zemberek sözler: “Birader sen beni “PKK örgütünün önderi” diye bahsettiğiniz terörist başının çocuklarıyla karıştırma. Sen kimsin ki!”
CHP’den ‘uçan saray’ için kanun teklifi!
Halil falyalı'nın yeni görünütleri ortaya çıktı!
Ekrem İmamoğlu rekor kırdı! 11 saatte 631 bin #herşeyçokgüzelolacak
Enis Berberoğlu 'koronavirüs önlemleri' kapsamında ev iznine çıktı