Türkiye Varlık Fonu'nun Genel Müdürü Zafer Sönmez gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sönmez Milli Piyango'nun satışında yeni bir formül bulunduğunu belirterek İddaa gibi işletme hakkının devri yöntemiyle Milli Piyango için Haziran ayında ihaleye çıkılacağını söyledi.
Sönmez Milli Piyango'ya özellikle yabancı şirketlerden çok büyük bir ilgi olduğunu söylerken, “Bizim adımıza işletme hakkını devir için öncelikle 10 yıllık bir süreç düşünüyoruz. Dünyanın bu konudaki tüm dev şirketleriyle şubat ayından beri görüşüyoruz. Müthiş bir ilgi var, Türkiye’ye girmek ve bu işi yapmak için can atıyorlar. Çünkü ilk defa doğru modelle piyasaya giriliyor. Türkiye’de örneği İddaa. Devlet bunu satmadı ve gelirini alıyor. Biz de İddaa’nın aynısını yapacağız. Milli Piyango’nun net gelirinin Gayri Safi Milli Hasıla’ya oranını yüzde 0.1’den 12’ye kadar çıkarma potansiyelimiz var. Bu, şu anki 3.5 milyar liralık gelirin katlanması demek” dedi.
2015 yılında Milli Piyango özelleştirilmiş fakat ihaleyi kazanan şirketin parayı zamanında yatıramaması nedeniyle ihale iptal olmuştu.
Davet usulüyle teklifleri alacaklarını söyleyen Sönmez, bahis, şans oyuncularında uzmanlığı olan ve belli bir ciro kriterini karşılayan şirketlerin bu işin en az yüzde 51’ini alması gerektiğini, geri kalan yüzde 49 için şirketin konsorsiyum yapabileceğini belirtti. Sönmez öte yandan Varlık Fonu'nun cari açığı azaltacak çok büyük bir projeye ortak olmaya hazırlandığının bilgisini verdi.
REUTERSSOZCU.COM.TR
Malatya'da depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı47 izlenme
Mafya savaşları yaşanıyordu, Türkiye 'Organize Suçlar Endeksi'nde Avrupa lideri oldu: İşte dünyadaki sırası26 izlenme
Brezilya’da ‘Eylem Tok’ olayı: Anne, katil oğlunu olay yerinden kaçırdı32 izlenme
Bir sınıf öğretmeni, Kaz Dağları’nda yapılan ve yapılacak olan katliamın detaylarını feryat ederek anlatıyor !134 izlenme
Skandal karar! ABD Senatosu, sözde ‘Ermeni soykırımı’ tasarısını kabul etti!81 izlenme
Dolar'dan tarihi artış! CHP'den ilk tepki "Sonuçlarından kaçamazsınız"35 izlenme
Benzin, motorin ve jet yakıtı fiyatları hızla yükseliyor13 izlenme
Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurulu kapatıldı!851 izlenme
Cepleri yakacak! Benzinin ardından motorine de zam geliyor!
İmamoğlu'ndan Ferdi Tayfur'un töreninde 'Gülhane' sözü! Yeniden başlıyor
İmamoğlu ile ilgili verdiği bilgi ortalığı karıştıracak! Günün bombası Fatih Altaylı'dan...
İmamoğlu’ndan Yıldırım’a ‘Kadro’ yanıtı: Önce kendi çocuklarına baksın!