Öğretmenler, hemşireler ve diğer kamu çalışanlarının maaşlarında artış talebiyle greve gittiği Yeni Zelanda'da milletvekilleri kendileri için öngörülen maaş zammını reddetmeye hazırlanıyor. Başbakan Jacinda Ardern, milletvekillerinin önümüzdeki ay kendileri için yapılması planlanan yüzde 3'lük zammı almamayı ve çeşitli meslek gruplarında daha adil bir zam çerçevesi belirleyecekleri bir yıl süresince de kendi maaşlarında artışa gitmemeyi planladıklarını açıkladı.
Ardern, Yeni Zelanda'da düşük ve orta kazançlılar ile politikacılar gibi oldukça yüksek gelir elde edenler arasındaki uçurumun giderek derinleştiğine dikkat çekti. Başbakan, "Bu adım büyük bir tasarruf anlamına gelmiyor. Ancak hükümetimizin değerleri, savunduklarımız ve ekonominin herkes için işler duruma getirilmesi konusundaki kararlılığımıza ilişkin güçlü bir sinyal olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, Ardern, henüz oylanmayı bekleyen yasa tasarısının koalisyon hükümetinde yer alan milletvekillerinin onayını aldığını ve muhalefet kanadı tarafından da desteklenmesini beklediklerini söyledi.
Başbakan Ardern'in aldığı yıllık ücret 471 bin Yeni Zelanda doları. (312 bin Amerikan doları) Başbakan Yardımcısı Winston Peters ise 335 bin Yeni Zelanda doları (222 bin Amerikan doları) alıyor. Meclisteki diğer 118 milletvekilinin yıllık geliri ise 164 bin Yeni Zelanda doları ile 296 bin Yeni Zelanda doları arasında değişiyor.
ABD'de Başkan Donald Trump'a ise yılda 400 bin Amerikan doları ödeniyor. Başkan seçilmeden önce maaş almayacağı vaadinde bulunan Trump, yasal olarak kendisine ödenmesi zorunlu olan maaşını bağışlıyor.

https://odatv.com/oulkeninmilletvekillerizamistemiyor20081816.html
CHP'den emekli ailelere nefes aldıracak adım: Meclis'e kritik teklif14 izlenme
‘Onuncu köy’de yas bitmedi48 izlenme
#izmirdepreminde 9 kişi gözaltına alındı!54 izlenme
Erdoğan, Merkez Bankası rezervi hakkında konuştu, 128 milyar dolar tartışması yeniden başladı!48 izlenme
FETÖ'cüler bu sefer Kenya'da soru çalarken yakalandı! Skandal dünya tarihine geçti16 izlenme
Fatma Şahin'in belediyesinden yandaşa 641 bin TL'lik 'maraton ihalesi!'48 izlenme
Özgür Çelik: "Umut, İstanbul’un dört bir yanında yükselen seslerdedir"20 izlenme
Çiftçinin enflasyonunda yeni rekor!36 izlenme
Sağlık Bakanı Koca kritik tabloyu paylaştı: 19.351 yeni vaka tespit edildi, 13.163 kişi sağlığına kavuşurken, 232 kişi hayatını kaybetti!
Emeklilere yüzde 30'dan az zam yapıldığı iddia edilmişti: SGK'dan açıklama
‘Hayırsever ödülü’ alan şirkete dev ihale: 113 milyon 484 bin TL’lik araç kiralandı
BAE resmen duyurdu: Türkiye ile 300 milyon dolarlık ortak fon