AKP’nin eski milletvekili Mehmet Metiner, başkanlık sistemi ve parlamenter sistem isteyenler tehlikeli bir saflaşma başladığını aktardı. Eski Türkiye’deki vesayet sisteminin varlığına bakarak sistemin vesayet ürettiğini söylemenin yanlış olduğunu belirten Metiner, "Parlamenter sistemin uygulandığı Batı’da vesayet söz konusu değildir. Türkiye’ye özgü bir gerçekliği, sistemden kaynaklı bir sorunmuş gibi takdim etmek, hakikatle bağdaşmaz. “ dedi.
Metiner, “Türkiye’ye özgü parlamenter sistem özü itibariyle vesayete dayalı, yasamanın yürütmeyi denetleyemediği, tersine yasamanın yürütmenin emrinde olduğu, ayrıca hepsinin üstünde amir konumunda bürokratik vesayet adacıkların olduğu bir antidemokratik sistem. Bir erk olarak yargının o eski sistemde nasıl ideolojik bir vesayet odağı olarak çalıştığına hiç girmiyorum." şeklinde vurguladı.
Metiner muhalefetin talep ettiği "Güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sistem"de yürütmenin başı olan Başbakan'ın aynı zamanda parti genel başkanı olacağını söyledi.
Köşe yazısında Metiner, "Bugün yürütmenin başı olarak Cumhurbaşkanı’nın kullandığı yetkileri Başbakan kullanmayacak mıdır? Bu durumda partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ile partili Başbakanlık sistemi arasında özü itibariyle nasıl bir fark olduğunu bilmek isteriz." ifadelerini kullandı.
Yabancı faizden zengin oldu7 izlenme
Böyle israf olmaz! Başkanın aracını yıkayan kişi dahi özel araçla evine gidiyor!46 izlenme
KESK'ten asgari ücret açıklaması: "6 bin 200 TL'ye yükseltilmesi gerek"55 izlenme
Ülkemizdeki En Büyük Tehlike Akp Müslümanlığı !3416 izlenme
Yavaş'tan gençlere mektup: "Cumhurbaşkanı yardımcılığında yine onların temsilcisi olacağız"30 izlenme
Ayasofya'yı oy için kullandığının itirafı! Erdoğan 'Yan tarafta Sultanahmet'i doldurmayacaksın, Ayasofya'yı dolduralım diyeceksin!'84 izlenme
Sedat Peker hakkında flaş gelişme!122 izlenme
Mustafa Kemal’in tarihin akışını değiştiren kararı85 izlenme
Erdoğan: Ne olur bize yardımcı olun
Vicdanını rafa kaldırdı! AKP'li meclis üyesi kadın cinayetlerinde kadınları suçladı: "Öldürenler kadar ölenler de suçludur"
Kadınların 25 Kasım eylemine polisten biber gazlı müdahale!
Avrupa’da Türk ilticacı krizi patladı: Kimse istemiyor, ülkeden ülkeye sürülüyorlar