AKP’nin eski milletvekili Mehmet Metiner, başkanlık sistemi ve parlamenter sistem isteyenler tehlikeli bir saflaşma başladığını aktardı. Eski Türkiye’deki vesayet sisteminin varlığına bakarak sistemin vesayet ürettiğini söylemenin yanlış olduğunu belirten Metiner, "Parlamenter sistemin uygulandığı Batı’da vesayet söz konusu değildir. Türkiye’ye özgü bir gerçekliği, sistemden kaynaklı bir sorunmuş gibi takdim etmek, hakikatle bağdaşmaz. “ dedi.
Metiner, “Türkiye’ye özgü parlamenter sistem özü itibariyle vesayete dayalı, yasamanın yürütmeyi denetleyemediği, tersine yasamanın yürütmenin emrinde olduğu, ayrıca hepsinin üstünde amir konumunda bürokratik vesayet adacıkların olduğu bir antidemokratik sistem. Bir erk olarak yargının o eski sistemde nasıl ideolojik bir vesayet odağı olarak çalıştığına hiç girmiyorum." şeklinde vurguladı.
Metiner muhalefetin talep ettiği "Güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sistem"de yürütmenin başı olan Başbakan'ın aynı zamanda parti genel başkanı olacağını söyledi.
Köşe yazısında Metiner, "Bugün yürütmenin başı olarak Cumhurbaşkanı’nın kullandığı yetkileri Başbakan kullanmayacak mıdır? Bu durumda partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ile partili Başbakanlık sistemi arasında özü itibariyle nasıl bir fark olduğunu bilmek isteriz." ifadelerini kullandı.
Deprem Sonrası Bina Sahiplerinden Denetim Talepleri Yüzde 90 Arttı29 izlenme
Bildiri tartışması: Balık oltalarıyla mı darbe yapacaklar?82 izlenme
İmamoğlu sert çıktı, Erdoğan'a seslendi: "Çözüm bul"17 izlenme
Vatandaş iktidara böyle konuştu! 'Sen Saray'da ejder meyvesi yiyeceksin ben bir paket makarnayı nasıl alacağımı düşüneceğim'29 izlenme
Bu da işsizlik yangını: 1780 kişi aranıyordu, 70 bin kişi başvurdu22 izlenme
Mehmet Okur 'Büyük bir Mustafa Kemal Atatürk hayranıyım'167 izlenme
AKP’nin seçim hamlesinde büyük usulsüzlük!166 izlenme
Ne mübarek adammış bu Mehmet Cengiz28 izlenme
Valilik acı haberi duyurdu! 8 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralı
Hayat pahalılığına tepki gösteren Baydöner, sosyal medyada gündem olan reklam filmini sildi!
Muhittin Böcek'in şoförlerine tutuklama talep edildi
Cem Yılmaz "Sürpriz" diyerek ikinci turda kime oy vereceğini açıkladı