Yerel seçimde AKP’den MHP’ye geçen Amasya Belediyesi’nin türbe yapımı için milyonlarca lira harcadığı açığa çıktı. MHP’li Amasya Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü, 21 Şubat tarihinde Karasenir Mahallesi’nde yer alan Serçoban Türbesi için bir ihale düzenledi. İhale kapsamında, Serçoban Türbesi’nin de içerisinde yer aldığı 11 bin metrekarelik alanda bakım onarım ve çevre düzenlenmesi yapılacağı belirtildi. İhaleyi de 1 milyon 623 bin TL teklif veren Akın Hatipoğlu’nun kazandığı açıklanarak, işin 180 gün içerisine bitirilmesi istendi ve 20 Mart’ta sözleşme imzalandı.
İhale dosyasında türbeye ilişkin şu ifadeler yer aldı: “Türbe her türlü hastalık ve dilek için ziyaret edilmektedir. Ziyarete gelen özellikle cuma günü gelip namaz kılıp, kuran okurlar. Diğer kesimler haftanın her günü gelip türbenin etrafında yedi kez dönerler, mum adağında bulunurlar, türbeyi değişik yerlerinden öperler. Çocuksuz kadınların dilekleri türbedar ile birlikte yapılır. Adaklar genellikle kurban adağıdır.”


Zaharova: Burkina Faso ve Ekvator Ginesi'ndeki Rus büyükelçiliklerinin yıl sonuna kadar açılması planlanıyor29 izlenme
Somalili cumhurbaşkanının oğlu asli kusurlu çıktı: Kuryeyi öldürüp kaçmasına izin vermişler!40 izlenme
AKP'li bakan ve vekiller kovuldu ! 'Seçimlerde bizi kandırdınız, eski evimizde oturuyorduk, kim sizden yeni ev istedi !'554 izlenme
CHP Man Adası için flaş bir iddia daha! ‘Şirketin sahibi Ziya Enişte’1425 izlenme
IMF'den çarpıcı rapor! Türkiye'nin pandemide verdiği destek 'sıfıra' yakın!90 izlenme
AKP’li vekilin şirketinden İstanbul’da 905 milyon TL'lik dikkat çeken alışveriş!32 izlenme
'Telefonundan delil çıktı' denmişti: İsmail Güven ne tanık ne de sanık!15 izlenme
Mersinli çiftçi İlçe Tarım Müdürlüğü’nün önüne ölü hayvan bıraktı! 'Alın canlısıyla ilgilenmiyorsunuz bari ölüsüyle ilgilenin!'38 izlenme