Yerel seçimde AKP’den MHP’ye geçen Amasya Belediyesi’nin türbe yapımı için milyonlarca lira harcadığı açığa çıktı. MHP’li Amasya Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü, 21 Şubat tarihinde Karasenir Mahallesi’nde yer alan Serçoban Türbesi için bir ihale düzenledi. İhale kapsamında, Serçoban Türbesi’nin de içerisinde yer aldığı 11 bin metrekarelik alanda bakım onarım ve çevre düzenlenmesi yapılacağı belirtildi. İhaleyi de 1 milyon 623 bin TL teklif veren Akın Hatipoğlu’nun kazandığı açıklanarak, işin 180 gün içerisine bitirilmesi istendi ve 20 Mart’ta sözleşme imzalandı.
İhale dosyasında türbeye ilişkin şu ifadeler yer aldı: “Türbe her türlü hastalık ve dilek için ziyaret edilmektedir. Ziyarete gelen özellikle cuma günü gelip namaz kılıp, kuran okurlar. Diğer kesimler haftanın her günü gelip türbenin etrafında yedi kez dönerler, mum adağında bulunurlar, türbeyi değişik yerlerinden öperler. Çocuksuz kadınların dilekleri türbedar ile birlikte yapılır. Adaklar genellikle kurban adağıdır.”


Ekonomide kaygılandıran tablo: Son 2 yılın en kötüsü21 izlenme
Eşine tokat atan adam gençlerden meydan dayağı yedi!40 izlenme
AKP'li Metin Külünk'ten akıllara ziyan ‘dolar’ hesabı! 'Kur 7-8 liraya düşer...'43 izlenme
Çanakkale ateş çemberinde! Evler tahliye edildi, tarihi alanlara girişler durduruldu16 izlenme
‘Dekolteliysen tecavüz sürpriz olmaz’ diyen profesör AKP’nin konuğu!180 izlenme
Ünlü iş adamından dikkat çeken ekonomik kriz çıkışı “Bu zamana kadar görüp görebileceğimiz bana göre en büyük krizi yaşıyoruz. Bundan daha büyük kriz görmedik”110 izlenme
Antalya’da bedava halı ve paspas için birbirlerini ezdiler !141 izlenme
Oyuncular Sendikası'ndan Aybüke Pusat tepkisi16 izlenme