Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kulaksız, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 9 Haziran 2022'de ‘adaylığını' açıklamasından sonra Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bir dilekçe vererek, “Erdoğan hukuken aday olabilir mi?” diye sordu. YSK, yanıtında şu görüşlere yer verdi: “İlgili kanunda, YSK'nın görev ve yetkileri sayılmıştır. Sayılan bu görevler arasında özel nitelikli istemler konusunda görüş bildirme görev ve yükümlülüğü bulunmamaktadır. Yüksek Seçim Kurulu'nun görevleri arasında bulunmayan bir konuda görüş bildirilmesine yer olmadığına karar verilmesi gerekmiştir. Açıklanan gerekçelerle görüş bildirilmesine yer olmadığına oybirliği karar verildi.”

Hasan Kulaksız
LDP İKİNCİ DİLEKÇEYİ DE VERDİ
Sözcü'de yer alan habere göre, LDP ise cevabın tartışmaları bitirmediğine dikkat çekerek YSK'ya ikinci bir dilekçe gönderdi ve “Temennimiz, demokrasiye ve tarihe karşı taşıdığınız sorumlulukla yapacağınız belirsizliği giderecek gerçek bir açıklama ile ülkemiz kamuoyunu tereddütte yer bırakmayacak şekilde bilgilendirmenizdir” diye talepte bulundu.
Kulaksız, YSK'nın konuya açıklık getirmemesi üzerine Anayasa Mahkemesi'ne de dilekçe verdi. Dilekçede, “T.C Anayasa'nın açık hükümlerine göre, mevcut cumhurbaşkanının üçüncü defa aday olup olmayacağının, aday olması mümkünse bunun koşullarının neler olduğunun tarafımızla paylaşılmasını arz ve talep ederiz” denildi.
AKP'li Mahir Ünal'a çiftçilerden yanıt geldi! "Çiftçinin ancak bol bol borcu olur"66 izlenme
Merkez Bankası politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45'e çıkardı34 izlenme
Rezerv yapı onayını Murat Kurum vermişti, Şişli Belediyesi rezidans inşaatını mühürledi!54 izlenme
Akşener'in 'aday olun' çağrısında İmamoğlu ve Yavaş'tan yanıt47 izlenme
Ali Kıdık'tan dikkat çeken paylaşım 'Millet İttifakı kazanınca Atatürk Havalimanı yeniden açılamasın diye pist üzerinde cami inşaatı başlatmışlar!'73 izlenme
Sinan Ateş cinayetinin şüphelisi hangi MHP'li vekilin evinde gözaltına alındı?76 izlenme
Çanakkale'deki yangının neden çıktığı belli oldu: Yangının salça yapımı sırasında yakılan ateşten meydana geldiği iddia edildi70 izlenme
Adana’da ekmeğe zam41 izlenme