Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kulaksız, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 9 Haziran 2022'de ‘adaylığını' açıklamasından sonra Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bir dilekçe vererek, “Erdoğan hukuken aday olabilir mi?” diye sordu. YSK, yanıtında şu görüşlere yer verdi: “İlgili kanunda, YSK'nın görev ve yetkileri sayılmıştır. Sayılan bu görevler arasında özel nitelikli istemler konusunda görüş bildirme görev ve yükümlülüğü bulunmamaktadır. Yüksek Seçim Kurulu'nun görevleri arasında bulunmayan bir konuda görüş bildirilmesine yer olmadığına karar verilmesi gerekmiştir. Açıklanan gerekçelerle görüş bildirilmesine yer olmadığına oybirliği karar verildi.”

Hasan Kulaksız
LDP İKİNCİ DİLEKÇEYİ DE VERDİ
Sözcü'de yer alan habere göre, LDP ise cevabın tartışmaları bitirmediğine dikkat çekerek YSK'ya ikinci bir dilekçe gönderdi ve “Temennimiz, demokrasiye ve tarihe karşı taşıdığınız sorumlulukla yapacağınız belirsizliği giderecek gerçek bir açıklama ile ülkemiz kamuoyunu tereddütte yer bırakmayacak şekilde bilgilendirmenizdir” diye talepte bulundu.
Kulaksız, YSK'nın konuya açıklık getirmemesi üzerine Anayasa Mahkemesi'ne de dilekçe verdi. Dilekçede, “T.C Anayasa'nın açık hükümlerine göre, mevcut cumhurbaşkanının üçüncü defa aday olup olmayacağının, aday olması mümkünse bunun koşullarının neler olduğunun tarafımızla paylaşılmasını arz ve talep ederiz” denildi.
Elektrik akımına kapılmıştı: Ferdi Zeyrek'in son durumuna ilişkin yeni açıklama69 izlenme
Dolandırıcılıktan gözaltına alınan TÜİK Başkanı'nın kardeşi suçlamaları reddetti: "Sazan sarmalı tuzağına düştüm"23 izlenme
THY'den yüzde 190 zam yapılan 'huzur hakkı' açıklaması: "Günümüz koşullarında uygun noktaya alındı"49 izlenme
Kamu kaynakları AKP'ye mi çalışıyor? Gençlik Kolları ve Kadın Kolları ABD'de14 izlenme
Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında 213 çocuk hayatını kaybetti, 389 çocuk yaralandı40 izlenme
'Örtülü Ödenek sorgulanmalıdır!'202 izlenme
Eylem Tok’un annesi sessizliğini bozdu: "Belki daha kötüsünü yapardım"47 izlenme
Dilipak yine haddini aştı: Mustafa Kemal ve arkadaşlarını 'faşist' olmakla suçladı!78 izlenme
ÇAYKUR çay fiyatlarına zam yaptı: Bugünden itibaren yansıyacak
'Tayyip bey, 'Beni affedin' dedi... Affetmiyoruz!'
Kuzey Kore'den Güney Kore'ye 200 top mermisi! Acil durum ilan edip tahliye emri verdiler
İmamoğlu Veto etmişti: İBB Meclisi'nde 4 mülk, AKP'li ilçe belediyelerine tahsis edildi