Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kulaksız, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 9 Haziran 2022'de ‘adaylığını' açıklamasından sonra Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bir dilekçe vererek, “Erdoğan hukuken aday olabilir mi?” diye sordu. YSK, yanıtında şu görüşlere yer verdi: “İlgili kanunda, YSK'nın görev ve yetkileri sayılmıştır. Sayılan bu görevler arasında özel nitelikli istemler konusunda görüş bildirme görev ve yükümlülüğü bulunmamaktadır. Yüksek Seçim Kurulu'nun görevleri arasında bulunmayan bir konuda görüş bildirilmesine yer olmadığına karar verilmesi gerekmiştir. Açıklanan gerekçelerle görüş bildirilmesine yer olmadığına oybirliği karar verildi.”

Hasan Kulaksız
LDP İKİNCİ DİLEKÇEYİ DE VERDİ
Sözcü'de yer alan habere göre, LDP ise cevabın tartışmaları bitirmediğine dikkat çekerek YSK'ya ikinci bir dilekçe gönderdi ve “Temennimiz, demokrasiye ve tarihe karşı taşıdığınız sorumlulukla yapacağınız belirsizliği giderecek gerçek bir açıklama ile ülkemiz kamuoyunu tereddütte yer bırakmayacak şekilde bilgilendirmenizdir” diye talepte bulundu.
Kulaksız, YSK'nın konuya açıklık getirmemesi üzerine Anayasa Mahkemesi'ne de dilekçe verdi. Dilekçede, “T.C Anayasa'nın açık hükümlerine göre, mevcut cumhurbaşkanının üçüncü defa aday olup olmayacağının, aday olması mümkünse bunun koşullarının neler olduğunun tarafımızla paylaşılmasını arz ve talep ederiz” denildi.
İşte CHP'li belediyelere yapılan operasyonların asıl amacı!9 izlenme
Cumhurbaşkanlığı sistemine geçti Atatürk’ü kaldırdı!955 izlenme
İBB önünde bildiri okuyan personel işten çıkarılacak mı? Başkan İmamoğlu açıkladı!231 izlenme
Ünlü iktisatçı Erdoğan'a seslendi: Ümmet seni terke başladı130 izlenme
İsrail savaş kabinesinde kimler var?33 izlenme
'Erdoğan bir tek tuşa basamıyor'29 izlenme
CHP'li Gürsel Tekin: 18 arsayı FETÖ'ye tahsis eden Başkan yapıldı138 izlenme
İBB Meclisi bu iddiayla çalkalanıyor... AKP eliyle belediye 12 milyon dolar dolandırılmış!43 izlenme
Erdoğan ile AKP arasındaki çatlak derinleşiyor
Bir gerici hoca daha Cumhuriyeti ve laikliği hedef aldı! Oysa Cumhuriyet sayesinde hocalık yapıyorlar
Erdoğan'a soğuk duş! Ekrem İmamoğlu anketlerde fırtına gibi esti geçti!
Bu kaçıncı ? İstanbul'da ekonomik sıkıntı çeken yurttaş kendini üst geçide astı !