Silifke ilçesinde Balandız ve Kırtıl mahalleleri çevresindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, jandarma ve itfaiye ekipleri, 9 söndürme helikopteri, 46 arazöz ve 13 su ikmal aracı sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılan yangın nedeniyle Kırtıl, Balandız ve İmamuşağı mahalleleri tedbir amaçlı tahliye edildi, Çamlıca Mahallesi'nin de boşaltılmasına başlandı.
Silifke-Gülnar kara yolu da geçici olarak trafiğe kapatıldı. Ulaşım, Silifke-Beşçatal-Gülnar güzergahından sağlanıyor.

Ekiplerin, yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

Bölgeye giden Mersin Valisi Atilla Toros, sahada 344 personelin görev aldığını belirterek, "Ayrıca can güvenliğinin sağlanması açısından da Jandarma Komando Taburu ile İlçe Jandarma Komutanlığımıza ait birliklerimiz de 210 personel ve 60 araçla sahada çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Tedbir amaçlı 3 mahallenin boşaltıldığını dile getiren Vali Toros, Çamlıca Mahallesi'nde de tahliyeye işlemlerinin sürdüğünü anlattı.
Ünlü bebek bezi markası "ekonomik koşullar" nedeniyle Türkiye'den çekildi
TÜSİAD Başkanı’ndan enflasyon ve faiz çıkışı
Tarihi Fatih Camii'nde zimmet skandalı! Parayı ev tarla ve arsaya yatırdılar
Mansur Yavaş'ın açıklamasında çok şey anlatan örnek
Fahrettin Altun'un çöküşü böyle başlamış: ‘Sen çık Fahrettin…’
Vali Bey’den kızına 'göl manzaralı vali konağında' düğün!
Canan Kaftancıoğlu: Somut olarak 23 Haziran’da gördük
Kriz Cerrahpaşa'yı vurdu: Ameliyatların çoğu durdu!
Nereye gidiyoruz? Market çalışanlarının görüntülediği fiyat değişiklikleri gerçek enflasyonu gözler önüne serdi!
Wall Street Journal'dan çarpıcı Erdoğan analizi: Türkiye'yi yeni bir kargaşaya sürükledi
CHP asgari ücret için harekete geçti: Teklif Meclis'e sunuldu
İBB, 'vakıfların' musluğunu kesti: İmamoğlu'na tehditvari sözler!
Halka verdi talkını kendi yuttu salkımı: ‘Yoksulluk, açlık bir sınavdır’ diyen Diyanet ilk 6 ayda 9 milyar 897 milyon liralık rekor harcama yaptı!
İYİ Partili Koray Aydın'dan '5'li çeteyle görüştü' iddialarına yanıt