Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılın dördüncü faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası beklentiler doğrultusunda faizi yüzde 37'de sabit bıraktı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haziran ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini beklentilere paralel olarak yüzde 37 seviyesinde sabit tuttu. Kurul, gecelik borç verme faiz oranını yüzde 40'ta, gecelik borçlanma faiz oranını ise yüzde 35,5'te bıraktı.
PPK karar metninde, enerji fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle nisan ayında artan enflasyonun ana eğiliminin mayısta bir miktar gerilediği belirtildi. Jeopolitik gelişmeler nedeniyle enerji fiyatlarında oynaklığın ve yüksek seyrin sürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, iç talepteki zayıf görünümün devam ettiği ve ekonomik faaliyetteki yavaşlamanın sürdüğüne işaret edildi.
Kurul, jeopolitik gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki olası etkilerini yakından takip ettiğini vurgularken, fiyat istikrarı sağlanana kadar sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceğini bildirdi. Açıklamada, enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma yaşanması halinde para politikası duruşunun ilave sıkılaştırılabileceği mesajı verildi.
TCMB ayrıca kredi ve mevduat piyasalarında öngörülenin dışında gelişmeler yaşanması durumunda makroihtiyati adımlarla parasal aktarım mekanizmasının destekleneceğini belirtti. Kurul, kararların enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde, veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede alınmaya devam edileceğini ifade etti.
22 Ocak 2026: Yüzde 37
12 Mart 2026: Yüzde 37
22 Nisan 2026: Yüzde 37
11 Haziran 2026: Yüzde 37
23 Temmuz 2026
10 Eylül 2026
22 Ekim 2026
10 Aralık 2026
21 Ocak 2027
18 Mart 2027
22 Nisan 2027
10 Haziran 2027
Sözcü
Güldür Güldür Show yandaş medyayı mükemmel anlatmış !412 izlenme
Rüşvet ağı tartışmalarından Ömer Çelik iddiası! "Taşkesenlioğlu ve Ban'a 'bu rakamda orta yolu bulun, beyefendi kızıyor' dedi"70 izlenme
Gözaltına alınan AKP'li eski belediye başkanının evinden balya balya para çıktı20 izlenme
Rusya’nın Ukrayna’nın Harkov kentine düzenlediği saldırılar devam ediyor! 5 sivil hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı!70 izlenme
İki ayrı yerden maaş alan bürokratların maaşlarına zam yapıldı!54 izlenme
Türkiye, İstanbul Balat'ta seyyar tatlıcı Ali'ye vahşice saldıran zabıtaların bu görüntülerini konuşuyor !923 izlenme
CHP'li Altay'dan Erdoğan'a: CHP’ye attığın çamur eline yapışıp üstüne bulaşıyor92 izlenme
Hizbullah’ın öğretmeni TRT programcısı oldu!41 izlenme
Enflasyon Ramazan kolisinden beş ürünü eksiltti, buna rağmen fiyatı uçtu
Uruguay basını Çiftlikbank’ı konuşuyor!
AKP'li belediye borca battı, coronayı gerekçe gösterip borçlanma yetkisi istedi!
Hakan Fidan'a İsrail protestosu, 2 gözaltı! "Allah Aşkına bu ihaneti kesin, ticareti bitirin, limanlar Siyonizme kapatılsın. Kahrolsun sizin ticaretiniz"