Merkez Bankası'nın (TCMB) verilerine göre, bu dönemde döviz varlıkları yüzde 12.9 azalarak 46.2 milyar dolara, altın cinsinden rezerv varlıkları da yüzde 4.3 azalarak 38.9 milyar dolara geriledi.
Aynı dönemde, vadesine 1 yıl veya daha az kalmış merkezi yönetim ve Merkez Bankası'nın önceden belirlenmiş döviz çıkışları (döviz kredileri, menkul kıymetler ve mevduat işlemlerinden doğan yükümlülükler) yüzde 12.5 azalarak 26.8 milyar dolara düştü. Bu tutarın yaklaşık 21.4 milyar doları anapara, 5.4 milyar doları faizden oluştu.
Ayrıca, Merkez Bankası'nın yurt içi ve yurt dışı yerleşik bankalarla yapmış olduğu finansal türev işlemlerinden kaynaklanan net döviz ve altın yükümlülükleri 59.8 milyar dolardı ve söz konusu tutarın 20.7 milyar doları bir ay vadeliydi.
Şarta bağlı döviz çıkışları, 1 yıl içinde ödenecek Hazine garantili dış borçlar ile diğer yükümlülüklerden (döviz ve altın cinsinden zorunlu karşılıklar bloke hesabı ve akreditifler) oluşuyor. Söz konusu yükümlülükler de yüzde 7.1 azalarak 45.9 milyar dolara geriledi.
DHA
https://halktv.com.tr/gundem/merkezbankasininrezervlerieridi459491h
Erdoğan'ın 'Nas'ı suya düştü! İki yıldır Türk halkı neden fakirleştirildi?45 izlenme
Gözaltındaki emekli amirallerin ifade verme işlemleri sona erdi57 izlenme
İBB iddianamesi tamamlandı! İmamoğlu'nun 2352 yıla kadar hapsi istendi22 izlenme
İstinaf Sinan Ateş davasındaki cezalarla ilgili kararını verdi40 izlenme
Vatandaştan çarpıcı sözler 'Ben dindar bir insanım ülkeyi ateist ve deistler yönetsin!'124 izlenme
AKP’nin iktidara geldiği 2002’den bugüne önce tarım, sonra orman bitti!59 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'a bir müjde daha!53 izlenme
ABD'deki Türk, Teksas krizini basit şekilde anlattı: 'Düşünün sınırlarınızdan kaçak geçişler oluyor, Bakanlık göz yumuyor ama Van Valisi dikenli tel çekip izin vermiyor'38 izlenme
İliç için hazırlanan bilirkişi raporu: “Anagold denetim yapmadı, çatlaklar, uyarılar dikkate alınmadı, solüsyon verilmeye devam edildi”
AKP'li seçmenin de bir kısmı 'erken seçim olsun' diyor!
İsyan etti: Göreve getirilmelerine son vereceğiz
İmamoğlu'ndan cezaevinden ilk mesaj: "Millet bu iktidara unutamayacağı bir tokat atacak"