Son yerel seçimlerde 47 yılın ardından birinci parti çıkan CHP, ilk etapta aldıkları oy ile erken seçim talebinde bulunmayacağını, Türkiye'nin normalleşmesi gerektiğini ifade etmişti.
Özgür Özel ile Erdoğan arasındaki 'normalleşme' sürecinin sona ermesi ile CHP'li belediyelere yapılan operasyonlar ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu'nun tutuklanması ile erken seçim talebi artık Türkiye'nin her yerinde yapılan mitingler ile net bir şekilde talep ediliyor.
Siyasetin yanı sıra uzun zamandan bu yana devam eden ekonomi problemleri nedeni ile halkın büyük bir çoğunluğu erken seçimin olması yönünde taleplerini buldukları mecralardan dile getiriyor.
SerAr Araştırma Şirketi tarafından 2426 Temmuz tarihleri arasında yapılan kamuoyu yoklamasında vatandaşlara erken seçim isteyip istemedikleri soruldu. Araştırma sonuçlarında vatandaşların yüzde 69'unun erken seçim istedikleri, erken seçim istemeyenlerin oranının sadece yüzde 28'de kaldığı görüldü.

AKPMHP oylarının yüzde 28'in üzerinde olduğu hemen hemen tüm anket sonuçlarına yansıyan bilinen bir gerçek. Erken seçimi istemeyenlerin oranı yüzde 28 olmuştu. Bu da erken seçim isteyenlerin içerisinde Cumhur İttifakı partilerinin de olduğunu gözler önüne seriyor.
2426 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette, cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu %45 oy alırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan %42,5’te kaldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise %47,3 ile Erdoğan’ın %41,7’lik oy oranının önünde yer aldı.
Araştırma 26 ilde, 2050 kişiyle CATI (bilgisayar destekli telefon) yöntemiyle yapıldı. Anketin güven aralığı %95, hata payı ise ±%1,95 olarak açıklandı.

Ankara Garı da 'Yap İşlet Devret' kurbanı oldu: Firmaya ödenen tutar 1 milyar TL'yi aştı27 izlenme
Koronavirüs önlemlerini öğretmenler "gerçekçi" bulmuyor78 izlenme
Üst düzey bürokrata zamma Cem Küçük bile isyan etti: AKP öncesini örnek gösterdi9 izlenme
Ahlat’ta ‘Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ inşaat çalışmaları başladı!464 izlenme
Avrupaya kaçış! AB verileri açıkladı: Türkiye’den 58 bin kişiye oturma izni verildi!69 izlenme
AKP'li vekil Anıtkabir'de Erdoğan sloganlarını böyle savundu7 izlenme
ABD Temsilciler Meclisi 'yaptırım' tasarısını kabul etti! Erdoğan'ın mal varlığı araştırılacak364 izlenme
Tasarruf paketi Şimşek'in yardımcılarını da vuracak37 izlenme
Çanakkale'de orman yangını! Alevler yerleşim yerlerine sıçradı, Boğaz çift yönlü gemi trafiğine kapatıldı!
Ekonomistlerden Erdoğan'a 'Mandacı' yanıtı: "Mandacılık otoyolu dolara bağlamaktır!"
Böyle skandal görülmedi! Ata'yı çarmıha gerdiler!
Yarın açıklanacak emekli zammı şimdiden AKP kulislerinden sızdı