Son yerel seçimlerde 47 yılın ardından birinci parti çıkan CHP, ilk etapta aldıkları oy ile erken seçim talebinde bulunmayacağını, Türkiye'nin normalleşmesi gerektiğini ifade etmişti.
Özgür Özel ile Erdoğan arasındaki 'normalleşme' sürecinin sona ermesi ile CHP'li belediyelere yapılan operasyonlar ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu'nun tutuklanması ile erken seçim talebi artık Türkiye'nin her yerinde yapılan mitingler ile net bir şekilde talep ediliyor.
Siyasetin yanı sıra uzun zamandan bu yana devam eden ekonomi problemleri nedeni ile halkın büyük bir çoğunluğu erken seçimin olması yönünde taleplerini buldukları mecralardan dile getiriyor.
SerAr Araştırma Şirketi tarafından 2426 Temmuz tarihleri arasında yapılan kamuoyu yoklamasında vatandaşlara erken seçim isteyip istemedikleri soruldu. Araştırma sonuçlarında vatandaşların yüzde 69'unun erken seçim istedikleri, erken seçim istemeyenlerin oranının sadece yüzde 28'de kaldığı görüldü.

AKPMHP oylarının yüzde 28'in üzerinde olduğu hemen hemen tüm anket sonuçlarına yansıyan bilinen bir gerçek. Erken seçimi istemeyenlerin oranı yüzde 28 olmuştu. Bu da erken seçim isteyenlerin içerisinde Cumhur İttifakı partilerinin de olduğunu gözler önüne seriyor.
2426 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette, cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu %45 oy alırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan %42,5’te kaldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise %47,3 ile Erdoğan’ın %41,7’lik oy oranının önünde yer aldı.
Araştırma 26 ilde, 2050 kişiyle CATI (bilgisayar destekli telefon) yöntemiyle yapıldı. Anketin güven aralığı %95, hata payı ise ±%1,95 olarak açıklandı.

Abdurrahman Dilipak, oje süren öğretmenler için 'cenabet' dedi!149 izlenme
İran’da neler oluyor? ‘Ekonomik isyan mı, rejim içi güç kavgası mı?214 izlenme
'O kareye girenler' günlerdir açıklama yapıyor! Bir lider daha açıklama yaptı11 izlenme
Kayyımdan Atatürk'e 'deccal' diyen Said Nursi'ye resmi anma töreni!74 izlenme
CHP’yi hedef gösteren AKP şimdi kendi DEMleniyor!24 izlenme
Umut Akyürek gençlik fotoğraflarını paylaştı görenler gözlerine inanamadı27 izlenme
Tüm zamanların en kötüsü yaşanıyor! "Vatandaş geçmişi mumla arıyor"105 izlenme
Yolsuzluğu ihbar ettikten sonra açığa alınan öğretmen intihar etti !712 izlenme
AKP'liler Bolvadin'de yumruk yumruğa birbirlerine girdi !
400 milyonluk yolsuzluk olayından sonra istifa etmişti: Aile Bakanı'nın suçlanan kocası konuştu
Tetikçi ‘Papi’ kayıp!
Cumhuriyet'in 100. yılında nelerle uğraşıyoruz! Anayasa Mahkemesi üyesi Muammer Topal: "Kadın-erkek eşitliği modern hurafelerden birisidir"