Son yerel seçimlerde 47 yılın ardından birinci parti çıkan CHP, ilk etapta aldıkları oy ile erken seçim talebinde bulunmayacağını, Türkiye'nin normalleşmesi gerektiğini ifade etmişti.
Özgür Özel ile Erdoğan arasındaki 'normalleşme' sürecinin sona ermesi ile CHP'li belediyelere yapılan operasyonlar ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu'nun tutuklanması ile erken seçim talebi artık Türkiye'nin her yerinde yapılan mitingler ile net bir şekilde talep ediliyor.
Siyasetin yanı sıra uzun zamandan bu yana devam eden ekonomi problemleri nedeni ile halkın büyük bir çoğunluğu erken seçimin olması yönünde taleplerini buldukları mecralardan dile getiriyor.
SerAr Araştırma Şirketi tarafından 2426 Temmuz tarihleri arasında yapılan kamuoyu yoklamasında vatandaşlara erken seçim isteyip istemedikleri soruldu. Araştırma sonuçlarında vatandaşların yüzde 69'unun erken seçim istedikleri, erken seçim istemeyenlerin oranının sadece yüzde 28'de kaldığı görüldü.

AKPMHP oylarının yüzde 28'in üzerinde olduğu hemen hemen tüm anket sonuçlarına yansıyan bilinen bir gerçek. Erken seçimi istemeyenlerin oranı yüzde 28 olmuştu. Bu da erken seçim isteyenlerin içerisinde Cumhur İttifakı partilerinin de olduğunu gözler önüne seriyor.
2426 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette, cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu %45 oy alırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan %42,5’te kaldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise %47,3 ile Erdoğan’ın %41,7’lik oy oranının önünde yer aldı.
Araştırma 26 ilde, 2050 kişiyle CATI (bilgisayar destekli telefon) yöntemiyle yapıldı. Anketin güven aralığı %95, hata payı ise ±%1,95 olarak açıklandı.

İmamoğlu: "İstanbul’daki gibi Türkiye’de de israf düzenine son vereceğiz"42 izlenme
Suriye'den acı haber: 1 asker şehit 9 yaralı144 izlenme
Sedat Peker'e 'Burhan Kuzu' iddialarının ardından böyle seslendi: 'Faili meçhul'ün tanımı değişti!52 izlenme
Cengiz’e altın tepside fabrika28 izlenme
Merdan Yanardağ İliç’ten anlattı: "11 köyün muhtarı ABD ve Kanada’ya geziye götürülmüş. Oralarda ağırlanmışlar, gezdirilmişler. Kendilerine başka çeşitli destekler verilmiş"45 izlenme
Erol Köse'den olay paylaşım! Nagehan Alçı'yla böyle dalga geçti1151 izlenme
Akbelen’e direnişe gidenlere bir şok daha74 izlenme
Zam sırası o ürüne geldi! Marketler poşet zammı için bastırıyor35 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan çok konuşulacak 2 tespit! "O kaleci değildi. Ben kaleciydim. Bir de benim üniversite arkadaşım çok"
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bunun da mumu pazar gününe kadar"
Akit Tv'den bir skandal daha ! 'Kadının dekolte giymesi tacizciliktir !'
Yabancılar son 4 haftada 427 milyon dolarlık hisse satın aldı