Yüzde 15 seviyesinde olan politika faizi yüzde 17,5'e yükseltildi.
TCMB, haziran ayında faizi yüzde 8,5'ten yüzde 15'e çıkarmıştı.
Yapılan arttırım, beklenen faiz oranının altında gerçekleşti.
Faiz kararının açıklandı saat 14.00'te dolar 26.89 TL'den işlem görürken; 14.05 itibariyle 26.93'ten işlem görmeye başladı.
ANKETLER
AA Finans'ın 20 ekonomistle yaptığı ankette 500 baz puanlık faiz artışı öngörüldü. Anket sonuçlarına göre, 250 ila 650 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 17,50 ile yüzde 21,50 arasında, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 25 ile 50 arasında yer aldı.
Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 28,50 oldu.
Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin anketine katılan 21 kurumun medyan beklentisi TCMB'nin politika faizini yüzde 20 seviyesine çıkarması yönünde oldu.
Temmuz faiz anketinde; maksimum beklenti yüzde 21,5, minimum beklenti ise yüzde 17,5 oldu.
Reuters'ın 36 ekonomistle yapılan anketinde ise yıl sonu faiz beklentisi yüzde 25 seviyesinde oluşmuştu.
"FAİZ ARTTIRIMLARINA DEVAM"
Merkez Bankası, son faiz kararının ardından daha fazla faiz artışının geleceğini vurgulamıştı.
Haziran'daki faiz kararının ardında yayımlanan metinde, "Enflasyon görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar parasal sıkılaştırma gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendirilecektir" denilmişti.
Enflasyonda yükselişin beklendiğini hatırlatan TCMB, "Kurul, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması, fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin başlamasına karar vermiştir" ifadelerine yer vermişti.
ERDOĞAN, "FAİZ ARTMAYACAK" DEMİŞTİ
Yapılan faiz artırımları ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 21 Nisan'da açılışını yaptığı temel atma törenindeki sözleri tekrar gündem oldu.
Erdoğan törende, "Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez. Faiz devamlı düşecek." demişti.
Odatv.com
Yer Elazığ: Korna sesi, 5 katlı binayı yerle bir etti
Skandal fetvalarıyla gündemden düşmeyen Hayrettin Karaman’ın Nesil Vakfı'na İBB'den büyük kıyak!
Kızılay'ın bu sefer de arsa karşılığında depremzede lojmanlarını verdiği ortaya çıktı
Protokol imzalanmış: Türkiye Kömür İşletmeleri personeline afet eğitimini İHH üyeleri verecek
'Delikanlı' ve iki arkadaşı tutuklandı!
Uzağa Bakarken Çift Görmenin En Yaygın Nedenleri
Cem Yılmaz ve Ekrem İmamoğlu büyük oyunu bozdu!
Mansur Yavaş son anketlerdeki oyunu açıkladı
Avrupa alarmda! NATO üyesi Polonya'ya füze düştü: 2 ölü
Depremzede çocuklar annelerinden alınıp İsmailağa Cemaati'ne teslim edildi! Çocukları cemaate müftü teslim etmiş!