TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden Cumhuriyet gazetesinin sorularını yanıtladı. Nagehan Yılkın imzası ile yayımlanan haberde Yanardağ, "İktidarın elinden, ihtiyaç duyduğunda kullandığı İmralı silahını aldım. Tutuklanmam seçimlerin kaybedilmesinin ilk siyasal sonucudur" dedi.
İYİ Parti'nin hakkında açılan soruşturmayı fırsat olarak kullanmaya çalıştığını kaydeden Yanardağ, "O nedenle utanç verici şekilde iktidarın ahlaksız trollerine katıldılar. Yüz kızartıcı şekilde trollük yaptılar. Bu olay kendi tarihinde de siyasal tarihe de medya tarihine de kara bir leke olarak geçecektir" ifadelerini kullandı.
TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, programında terör örgütü PKK'nin lideri Abdullah Öcalan ile ilgili kullandığı sözlerin bağlamından koparılarak hedef haline getirilmesi sonrası "terör örgütü propagandası yapma" suçlamasıyla tutuklanmıştı.
Yanardağ'ın İYİ Parti ile ilgili sözleri şöyle:
İYİ Parti de benim hakkımda açılan soruşturmayı ülkenin demokrasi cephesinden kopmak ve iktidar havzasına kapağı atmak için bir fırsat olarak kullanmaya çalıştı. O nedenle utanç verici şekilde iktidarın ahlaksız trollerine katıldılar. Yüz kızartıcı şekilde trollük yaptılar. Bu olay kendi tarihinde de siyasal tarihe de medya tarihine de kara bir leke olarak geçecektir. Bunu unutmayacağız. Açık şekilde özür dilenmesi gerekiyor ama bunu beklemiyorum ve artık bir öneminin olduğunu sanmıyorum. Asıl dertleri 6’lı masayı devirmeye kalktıkları için eleştirmemizdi.
Cezaevinde okuyarak, yazarak, spor yaparak zamanı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. Gazeteler ve televizyon ile avukatlarımız ve ziyaretçiler yaşama açılan pencerelerimiz oluyor. Moralim, sağlığım yerinde ve sıkı bir mücadeleye hazırlanıyorum. Demokrasi, özgürlük ve adalet için istibdada karşı mücadeleye elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum.
Gerçek Gündem
Yandaşlar ve AKP'liler rahatsız: Arınç başka partiye gitsin77 izlenme
Enflasyon açıklandı, yurttaştan tepkiler var: "Dalga geçiyorlar, yalan söylüyorlar. Enflasyon düşmedi"9 izlenme
Salim Güran taktik değiştirdi: ‘Vatan haini değiliz, DEM’in yemek aracını köyden kovduk’18 izlenme
AKP'den tartışma yaratacak seçim hamlesi!307 izlenme
"Duyum aldım" diyen Destici asgari ücret zammı için rakam verdi: 16-17 bin TL arasında olacak22 izlenme
Asgari ücrette pazarlık 15.700 TL’den açılacak24 izlenme
TCDD borç batağında! Cengiz Kolin Limak ortaklığı etkisi37 izlenme
Erdoğan'ın maaşına zam geliyor! Teklif TBMM'ye sunuldu22 izlenme
Herkes 'YEŞİL'in peşinde
Özgür Çelik’ten broşür dağıtan AKP’liye darp iddiasına yanıt: "İşiniz gücünüz iftira"
Teğmenlere utandıran sorular: "Bayan Harbiyeliler nasıl ibadet ediyorlar?"
Erol Mütercimler'den Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a flaş soru! "Gerçek şehit sayısı 78 mi?"