Türkiye Komünist Partisi (TKP) avukatları, Yanardağ'ı cezaevinde ziyaret etti.
Yanardağ, ziyaret sonrası TKP avukatları aracılığıyla kamuoyuna bir mektup gönderdi. Yanardağ'ın mektubunu soL paylaştı.
Yanardağ'ın mektubu şöyle:
"Değerli arkadaşlar, sevgili yoldaşlar,
Öncelikle gösterdiğiniz dayanışma ve dostluk için çok teşekkür ediyorum.
Benim üzerimden yapılan operasyonun amacı bağımsız ve halktan yana medyaya gözdağı vermek ve toplumu sindirmektir. Ancak başarılı olamayacakları çok açıktır.
Karşımızda adil ve demokratik olmayan bir seçimle halkın iradesine el koymuş, iftira, yalan, kara propaganda ve hile ile seçimleri çalan bir iktidar vardır. Bu iktidar tarihsel ve siyasal ömrünü doldurmuştur. Mevcut sonuçların bir an için doğru olduğunu kabul etsek bile toplumun yarısının direndiği ve teslim olmadığı bir İslamofaşist bir rejim söz konusudur.
Bu rejim sürdürülebilir değildir. Ancak bu rejimden kurtulabilmenin bir şartı ve tek bir yolu vardır.
O yüzde 48'lik büyük direniş potansiyelini korumak, güçlendirmek ve geleceğe taşımaktır. Bu nedenle muhalefet güçlerinin kendi iç tartışmalarına gömülmeleri büyük bir hata olacak ve tarihsel fırsatın kaçırılmasına yol açacaktır. Yapılması gereken şey ilerici, demokratik, cumhuriyetçi ve sol güçlerin arasındaki birlik ve dayanışma ilişkilerini geliştirmektir. İktidarı sınırlayabilecek tek güç budur. Çünkü bu seçimlerin kaybedilmesiyle iktidarın önünde denge ve fren işlevi görebilecek hiçbir kurumsal yapı kalmamıştır.
Bana yapılan operasyonun amaçlarından biri de muhalefet blokunun parçalanmasıdır. Kısmen başarılı oldukları da İYİ Parti'nin tutumundan anlaşılmaktadır. Belli ki ben yaptığım TV programıyla hem iktidar ve sistem içi muhalefet bu sessiz konsensüsü bozmuş oldum hem de iktidarın yaptığı yeni bir açılım hazırlığını “suçüstü” yakaladım. Çünkü iktidar alanı daralan gerici faşist koalisyon yeni dayanaklar arıyor. Bunlardan biri de İmralı üzerinden geliştirilebilecek yeni bir açılım siyasetidir.
Ben infaz hukukunun uygulanmasını isterken ki bir devletin kendi yasasını uygulamasını istemektir bu esas olarak bu oyunu açığa çıkardım. Öyle anlaşılıyor ki bu konu iktidar çevrelerini çok rahatsız etmiş. Yeni açılım hazırlığını gündeme getiren AKP milletvekili Galip Ensarioğlu'nun sözlerini eleştirmemin nedeni budur. Ensarioğlu'nun “Apocu” olduğu gibi ironi yaptığım betimleme dışında söylediğim her şey bana yönelik saldırı ile doğrulanmıştır.
Ben zorbalığa boyun eğmeyeceğim. Sözlerimde “suç” değil siyasal teşhir ve analiz vardır. Bu görüşlerimi savunmaya devam edeceğim. İnfaz hukuku herkese adil biçimde uygulanmak durumundadır. Eğer böyle yapılırsa iktidarın İmralı'yı bir siyasal araç olarak kullanmasının da önüne geçilecektir.
Bir dostumun dediği gibi kimse endişe etmesin, Silivri soğuk değil.
Bana destek veren herkese selamlarımı, saygılarımı ve sevgilerimi iletiyorum.“
KRT
Narin’in babası katili biliyor mu? Masada dikkat çeken konuşma: “Onların hepsi akraba olsa ben vazgeçmem. Gelip öcünü benden alsalardı”40 izlenme
'PTT'de kayıp altın' dosyası yargıda!62 izlenme
Gerici Profesör Ebubekir Sofuoğlu başörtülü piyanisti hedef aldı: Bunlar bizden değiller!105 izlenme
Bitmeyen caminin peyzajına milyonlar aktı35 izlenme
Muhittin Böcek'in gelini Zuhal Böcek ek ifade verdi20 izlenme
Yaşar Nuri Öztürk'ün anısına... 'Mustafa Kemal'i anlamadan ne bu ülkenin kurtulması mümkündür ne islam dünyasının !'1163 izlenme
AKP’li belediyede doldur boşalt oyunu!86 izlenme
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: 2.259 can kaybı, 95.591 vaka!104 izlenme
Bilim Kurulu üyesinden korkutan sözler! "Ümit ediyorum ki bu sayılarla geçiştiririz ama…"
Nüfusun yüzde 4.2'si Suriyelilerden oluşuyor!
Suriye için imza çağrısı: "Suriye'den derhal elinizi çekin, askerler evine dönsün"
İmamoğlu'na tepki göstermişti: Reyhanlıoğlu'nun ailesinin Kahramanmaraş'ta inşaatçılık yaptığı ortaya çıktı!