İstanbul'daki yedi büyük kamu hastanesinde koronavirüs testlerini 144 milyon TL karşılığında biri Menzil Cemaati üyesi olan Ferhat Danışman’a ait iki şirkete yaptırılması kararı tartışılmaya devam ediyor.
Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı’nın milyonlarca liralık sözleşme imzaladığı iki şirketten biri olan Techno Health Laboratuar Şirketi’nin yöneticisi Mehmet Rüştü Kaya, milyonlarca liralık sözleşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu. “Menzil Cemaati’nden misiniz?" sorusuna yanıt vermek istemediğini belirten Kaya, “Ferhat Danışman da şirketimizin ortağıdır. Ferhat Bey Emsey Hastanesi’nde çalışıyor olabilir, Menzil’i seviyor olabilir, Menzil'e gidiyor olabilir. Ne var yani bunda? Menzil'e gitmek, Menzil'i sevmek suç mu?” diye konuştu.
Kaya, “Biz test başına 29 TL gibi bir teklif verdik. Altı boyunca yedi hastanede toplam 5 milyon adet Covid19 testi yapacağız ve test başına yaklaşık 29 TL gibi bir ücret alacağız. Yedi hastanede toplam 149 personel çalıştıracağız. 50 Adet PCR test kabini ve cihazı kuracağız. Cihazlarımızı da hastane içerisinde bize verilen alanlara kuracağız ve beş saatte sonuç vereceğiz. Yani laboratuvarı komple biz çalıştıracağız sadece sürüntü alma işlemi tıbbi bir operasyon olduğu için sürüntüyü Sağlık Bakanlığı personeli alacak” ifadelerini kullandı.
"Başka kentlerde de buna benzer ihaleler aldınız mı?" sorusuna Kaya, “Daha önce İzmir’de de buna benzer bir ihale olmuş ve test başına 124 TL gibi fiyatlar verilmişti. İstanbul’da da böyle bir ihale olunca açıkçası katılmak istedim. İzmir’de 124 TL fiyatı görünce 'Bu çok pahalı" dedim ve bunun üzerine çalışmak istedim. Hatta İstanbul’da ihaleye ben davet edilmemiştim ve özellikle arayarak firmamın davet edilmesini sağladım” dedi.
***
Sağlık Bakanlığı’na bağlı İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, 5 Kasım tarihinde Kamu İhale Kanunu’nun pazarlık usulüyle 'Sağlık tesisleri için 6 aylık sonuç karşılığı Covid19 PCR testi hizmeti alımı' adı altında bir ihale düzenlemişti. İhaleyle İstanbul'daki yedi büyük kamu hastanesinde Covid19 testlerinin 1 Ocak30 Haziran tarihlerini kapsayan altı ay boyunca 144 milyon TL'ye Techno Health Laboratuar ile Gen Era Diagnostik Sağlık Hizmetleri Şirketi'ne yaptırılması için sözleşme imzalanmıştı.
Şirketin altı ay boyunca Covid19 testlerini yapacağı hastanelerin listesi ise şöyle:
Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kanuni Sultan Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
https://www.yurtgazetesi.com.tr/guncel/menzilciler5milyonkoronavirustestiyapacakh169267.html
Bakanlık bütçesinden 950 bin lira harcanan 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' kitabını Emine Erdoğan yazmamış!39 izlenme
Hüseyin Avni Mutlu ve Hüseyin Çapkın hakkında flaş karar!1010 izlenme
Son seçim anketi: AKP umduğunu bulamıyor, süreci yönetenler sınırda geziyor...21 izlenme
İstifa eden danışmanı Hilal Gül, Sinan Oğan’ı anlattı: 'Yaptıklarına mobbing demek hafif kalırdı'47 izlenme
Döviz kaynağı köküne kadar kurudu31 izlenme
Emeklilerden Saray’a mektup: Muhtarları kıskandık biz de isteriz!277 izlenme
70 kişiye mezar olan apartmanda 32 aydır ne tutuklu var ne iddianame! "Bir siyasinin yakını olsaydı kaç gün sürerdi"7 izlenme
Yok artık bu da oldu! Ankara Büyükşehir deposunda bakın ne bulundu!132 izlenme