Menzil Köyü için yapılan terminalin ihale ilanı gündeme geldi. İhale tutanağında yer alan ifadeler dikkat çekti. İşte detaylar;
Adıyaman’ın Kahta İlçesi’ne bağlı Menzil Köyü…
1970’li yıllarda tanınmaya başlandı. Alkol bağımlıları, alışkanlıklarından kurtulmak için Menzil’e gidiyor “Şeyh” dedikleri Muhammed Raşit Erol’un okuyupüflemesinden ve onun verdiği çorbayı içmelerinden sonra bu alışkanlıklarından kurtuldukları söyleniyordu.
Erol'un vefatından sonra yerini Fevzeddin Erol aldı. Erol'un özellikle Sağlık Bakanlığı bürokrasisi ve halelerinde etkili olduğu da belirtiliyordu. Menzil Tarikatı, Türkiye’de başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere birçok devlet kurumuna en yoğun olarak AKP döneminde girdi.
GazeteciYazar Soner Yalçın, Recep Akdağ’ın Sağlık Bakanlığı koltuğuna oturtulmasında Menzil tarikatının etkili olduğunu yazmıştı. Soner Yalçın 3 Ağustos 2016 tarihli yazısında “Sağlık Bakanlığında Menzil Cemaati örgütlenmesi var!” diyerek konuyu gündeme taşımıştı.
15 BİNDEN AŞAĞI DÜŞMÜYOR
Özel idarenin yatırımlarının önemli bir bölümü Menzil'e yapılıyor. Artık, Menzil'e o kadar gelengiden oluyor ki, devlet olanaklarıyla büyük bir terminal yapıldı. Cumayı cumartesine bağlayan geceden başlamak üzere Menzil'e hafta sonu gelenlerin sayısı hiçbir zaman 15 binden aşağı düşmüyor.
MENZİL KÖYÜ İÇİN YAPILAN TERMİNALİN İHALESİ
Menzil Köyü için yapılan terminalin ihale ilanı gündeme geldi. İhale tutanağında “Menzil köyüne ziyaret amacıyla gelen vatandaşların araçlardan indirmebindirme, bekleme yapmak üzere terminal binası inşa etme işi” ifadeleri dikkat çekti.
İşte o ihale tutanağı:


https://www.siyasetcafe.com/menzileterminalihalesitarikattandevlete44108h.htm
Sayıştay uyardı: Malzemeler hiç kullanılmadan depolarda çürümeye bırakıldı39 izlenme
İsmail Saymaz: "Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu ‘yukarıdan’ gelen bir telefonla ve Somali’ye jest için salıverilmiş olabilir"47 izlenme
İmamoğlu cezaevi günlerini anlattı: "Umudumuz birleşerek büyüyecek"25 izlenme
Emniyetten 1 milyon adetlik plastik mermi ihalesi!76 izlenme
750 TL, 62 milyon kredi kartından alınacak: ‘Savunma Sanayi Fonu’nda ne kadar para toplanacak?’37 izlenme
Ukrayna ordusu, Rus askerlerinin bulunduğu konvoyu pusuya düşürdü!138 izlenme
Yeni seçilen Yeniden Refah Partili başkan makam aracını satışa çıkardı40 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz Erdoğan'ın İsrail politikasını belgeleriyle tek tek açıkladı21 izlenme
Ucuz et kuyruğundaki vatandaş durumu ti'ye aldı "Bu kadar ucuzluk olmaz. Evde oturup ne yapacağız? Spor yapıyoruz!"
Sedat Peker, iki ay içinde Türkiye'ye döneceği iddialarına yanıt verdi
AKP’li başkan 8 kadrolu işçiyi attı, yerlerine 8 sözleşmeli işçi aldı!
Son snkette dengeler değişti! Yüzde 9 oy oranı olan parti barajı geçemiyor