Aydın’ın Bozdağ ilçesine bağlı Eymir ve Yazıkent Mahallesi’ndeki cami hoparlöründen AKP’nin Aydın büyükşehir belediye başkan adayı ve ilçe belediye başkan adayının katılacağı programlar duyuruldu.
Camilerden, "Mahallede yapılması planlanan istişare toplantısına AKP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, AKP Bozdoğan Belediye Başkan Adayı ve MHP İl Başkanı katılım sağlayacaktır. Katılmak isteyen vatandaşlar için Eymir’den araçlar kaldırılacaktır" şeklinde anons yapıldı.
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, cami hoparlöründen AKP propagandası yapılmasına tepki gösterdi:
ÇARESİZLİĞİN GÖSTERGESİ...
Camilerden AKP’li belediye başkan adaylarının programlarıyla ilgili duyuru anonsu yapmak kabul edilemez. Camileri siyasi propaganda yapmakta kullanmak, seçim ofisi olarak görmek çaresizliğin göstergesidir.
İNSANLARI AYRIŞTIRMADIR
Dinin siyasete alet edilmesini siyasi tarihimizde çok yaşadık, yaşıyoruz. Fakat bu tür durumlarda en çok zararı gören siyaset olmuyor, din oluyor. Düşünün, o camilere giden başka partiden birçok insan varken bir partinin propagandasını yapmak ne kadar doğru? Camiler için bağış toplanırken insanların siyasi tercihlerine bakılmıyor. Bu duyuru anonsunun yapılması insanları ayrıştırmadır.
LAİKLİĞE DARBEDİR
Camilerin propaganda yapması, protesto mekanına dönüştürülmesi birilerini memnun edecektir fakat bu yapılanlar aslında laikliğe bir darbedir. Yapılan anonsu ya da olası başka bir eylemi asla kabul etmiyor ve din ile siyaseti karıştırarak birilerinin amacına hizmet edilmesini doğru bulmuyoruz.
Sözcü
Kitapta büyük kriz: Bakısı bitenler basılamıyor, satış garantisi yoksa baskı da yok!58 izlenme
E-Hacizler başladı! Koronavirüs cezasını ödemeyen yurttaşın banka hesabı bloke edildi!69 izlenme
‘Olmayan’ müdürlük faaliyette görünüyor!338 izlenme
Çavuşoğlu'nun Emekli Yunan Komutanına "Cesaretin varsa yaparsın"35 izlenme
Silivri'de tutuklu Selinay'dan mesaj var: "Kazanana kadar mücadeleye devam!"34 izlenme
AKP'li Burhan Kuzu'ya 'kadınlarla ilişki' üzerinden şantaj iddiası91 izlenme
Vatandaş geçinemeyince çareyi böyle buldu34 izlenme
AKP'li vekil Yerlikaya ve Tunç'tan istedi! ‘3 belediyeye daha kayyum atanabilir’ iddiası35 izlenme
İmamoğlu'ndan Murat Kurum'a manidar gönderme! "Tam yol ileri derken arkasına bakan o koltuğa oturamaz"
TRT'de utanç anları ! Ağaç katliamını dile getiren küçük çocuğu susturdular !
Son dört yıldır zarar eden PTT'nin 2022 yılının ilk 8 ayında da 76 ilde zarar ettiği ortaya çıktı!
Narin için dua edeceğinize keşke koruyabilseydiniz!