Hazine ve Maliye Bakanlığının “Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ”i Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ, merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri, döner sermayeli kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri, kamu bankalarıyla diğer kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufunda bulunan sosyal tesislerde alınacak yemek, konaklama ve diğer hizmet bedellerinin tespitinde ve elde edilen gelirlerin kullanımında uyulacak usul ve esasları düzenliyor.
Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen eğitim ve dinlenme tesislerinden yararlanacak kurum personelinden bu yıl alınacak asgari bedeller, tebliğde belirlenen özellikleri taşıyan tesislerde yemek ücreti olarak kişi başına günlük 24,4016,30 lira, konaklama bedeli 712,20 lira olacak.1 Temmuz ile 15 Ağustos döneminde konaklama ücretleri konutun türüne göre 11,1012,20 lira olarak uygulanacak. Konut veya bağımsız bölümde buzdolabı bulunanlarda günlük en az 4,10 lira, televizyon bulunanlarda günlük en az 4,10 lira ve klima bulunanlarda günlük en az 5,80 lira konut başına ilave bedel alınacak.
ÇOCUK BAKIM ÜCRETİ 220 LİRA
Misafirhanelerden yararlanan kurum personelinden kişi başına her gece için en az 12,20 lira tahsil edilecek. İdarelerce, verilen hizmetin özelliği, maliyeti ve standardın üzerinde olması, odadaki yatak sayısı gibi hususlar dikkate alınarak daha yüksek konaklama bedeli belirlenebilecek. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve çocuk bakım evlerine kabul edilecek devlet memurlarıyla diğer kamu personelinin her çocuğu için aylık bakım ücreti asgari 220 lira olarak tespit edildi. Belirlenen asgari aylık ücretlerin kreş ve çocuk bakım evi hizmetlerinin karşılanmasında yeterli olmadığı durumlarda kurum ve kuruluşlar, belirlenen ücretin üzerinde bedel tespit etmeye yetkili kılındı. Hamam, sauna ve kaplıcalardan bir saatlik yararlanma karşılığı kişi başına en az 15,10 lira ödenecek.
AA
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/kamusosyaltesisucretleriguncellendi3063093/?fbclid=IwAR0aPibxMGI05XFQWIaLtd3KExKZ0ud6kDzwLdMwBKumveAb7dcgiVi6mk
Kayyum şakası yapan ünlü sanatçıya soruşturma! İfadeye çağrıldı15 izlenme
TRT spikeri İBB’yi eleştirmeye kalkınca rezil olup paylaşımı sildi!218 izlenme
AKP'de "bedava kömür" krizi804 izlenme
13-14 Bin oyu beğenmeyen Erdoğan'a kapak AKP'lilerden gelsin !1688 izlenme
Bakanlıktan ithal et sorusuna yanıtsız yanıt! ‘Bakanlık et baronlarını sır gibi saklıyor’ iddiası39 izlenme
Hilafet bayrağı taşıyan vatandaşa yumruk atmıştı: Üniversite öğrencisinin ifadesi ortaya çıktı60 izlenme
Melih Bulu hakkında yandaş şirkete CEO oldu iddiası52 izlenme
İngiltere'nin atıkları Türkiye'nin tarım arazilerini zehirledi: Bunun adı 'atık sömürgeciliği' mi?17 izlenme