Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Temmuz'daki maaş zamlarının ardından “Bu bir ara artıştır, asıl tespiti inşallah yılbaşında gerçekleştireceğiz” diyerek işaret ettiği seçim zamları netleşmeye başladı. AKP iktidarı, Orta Vadeli Program'da (OVP) 2023 TÜFE tahminini yüzde 24.9'da tutmasına rağmen 2023 yılı memur maaş ödeneğini yüzde 53.6 oranında artırma kararı aldı.
YÜZDE 35'İ AŞAR
Sözcü'de yer alan habere göre, ödeneklerdeki bu büyük artış, memur ve memur emeklilerine, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkının yanı sıra, yılbaşında bir de seçim zammı yapılacağı anlamına geliyor. İlave seçim zammıyla birlikte yılbaşı zammının yaklaşık yüzde 8+5'lerden yukarı çıkarak yüzde 35'i aşacağı tahmin ediliyor. MemurSen'le imzalanan toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklilerinin maaş ve aylıklarına 2023'ün Ocak ayında yüzde 8, Temmuz ayında da yüzde 6 zam yapılacak.
YILBAŞI ZAMMI YÜZDE 14
En son Temmuz'dan bu yana geçen 2 ayda TÜFE yüzde 3.86 arttı. Yılın sonuna kadar olan 4 aylık dönemde enflasyonun aynı şekilde seyretmesi halinde TÜFE ikinci 6 ayın sonunda yaklaşık yüzde 1213 civarında kalacak. 2022 Temmuz zammı yüzde 7 olduğu için 2023 Ocak'ta yüzde 5 ile 6 civarında da enflasyon farkı ödenecek. Böylece, memur ve emeklinin yılbaşında alacağı toplam zam yaklaşık yüzde 1314 olacak. Ancak iktidarın, yüzde 53.6 artırdığı maaş ödeneğinin büyük kısmını yılbaşında kullanarak seçim öncesi zam oranını en az yüzde 3035'lere çıkarabileceği tahmin ediliyor.

Sağlıkta devrim! Ultrason için 7 ay sonraya gün verdiler!419 izlenme
Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu hakkında şaka gibi gelişme: Yurt dışına kaçtılar yurt dışına çıkış yasağı verildi39 izlenme
Bilal Erdoğan 'İsrail Türkiye'den korkuyor, çünkü işin başında imam hatipli lider var !'450 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 9.375 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.203.385’e, can kaybı da 46.621’e yükseldi!40 izlenme
Mehmetçiklerin Yemin Töreninde zeybek oynarken çekilen görüntülerini büyük beğeni yağdı!33 izlenme
Tarikatçılar, şeyhlerinin mezarının başında bile zikir çekti !512 izlenme
'Akın bak oğlum' soruşturmasına Özel'den sert yanıt13 izlenme
Twitter belge paylaştı, planı ifşa etti: "Bant daraltması konusunda tehdit olduğuna inandığımız bir uyarı aldık"30 izlenme
AKP çocuklar üzerinden oy hesabı yapıyor! İşte AKP'nin açtığı anaokulu ve kreşler
Diplomanın akıbeti belli oldu ! 'FETÖ'cüler Erdoğan'ın diplomasının orijinalini ele geçirip yok etmişler !'
‘Dekolteliysen tecavüz sürpriz olmaz’ diyen profesör AKP’nin konuğu!
Yenidoğan Çetesi davasında ara karar