Ahbap’a çadır satılmasıyla ilgili Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "Çadırı biz değil, iştirakimiz sattı" açıklaması yapmıştı. Ancak Kızılay’ın şirket kurmadan önce de dernek çatısı altında çadır satışı yaptığı ortaya çıktı.
Birgün gazetesinden İsmail Arı’nın haberine göre; Kızılay’ın ıslak imzalı yönetim kurulu kararlarına göre, Kızılay şirket kurmadan önce de çadır sattı. 4 Haziran 2018 tarihli yönetim kurulu kararında, Kızılay’ın Uluslararası Göç Örgütü ile 2 bin 977 adet 16 metrekare genişliğinde kışlık çadır satışı için sözleşme imzaladığı belirtiliyor. Kararda, 2 bin 977 çadırın toplam 5 milyon 280 bin TL’ye satıldığı ifade ediliyor.
LOGOLARI SİLDİRDİLER
Skandal ifadelerin yer aldığı kararda, Kızılay depolarında bulunan çadırların satılmasına karar verildi. Ayrıca afetler için stoklanan 600 çadırın da üzerindeki Kızılay logolarının silinerek satılması kararlaştırıldı. Çadır satışı Kızılay’ın yönetim kurulunda oy çokluğuyla kabul edildi. Dönemin Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Tezdiğ bu skandal karara itiraz etti ve itirazını kayıtlara geçirdi.
"AFET OLSA NE OLACAKTI?"
Tezdiğ, “Şimdi Kızılay’ın çadır satmasını tartışıyoruz. Fakat bunu daha önce de yaptılar. 2018’de afetler için stoklanan, depolarda bulunan çadırları sattılar. Kızılay’ın ‘stoğundaki çadırları satamazsınız’ dedim ve o zaman da buna itiraz ettim. ‘Bir afet olsa ne yapacağız? Depoları nasıl boşaltırsınız? dedim ve karşı çıktım. Ayrıca Kerem Kınık bizim onayımız olmadan, yani Kızılay Yönetim Kurulu’na getirmeden de doğrudan kendi yetkisi ve imzası ile çadır satışı yapmış olabilir. Kızılay’ın stoğundaki çadırı satması yanlış dedik ama dinletemedik. Birçok kararda itirazlarımı kayıt altına aldırarak belgeledim. Bir gün Kızılay Başkanı Kerem Kınık ile Kızılay yöneticileri yargılanırsa, itirazlarım yargı makamlarıma yol gösterecektir” dedi.
KRT
İmamoğlu’ndan ‘laiklik’ mesajı: Ebediyen koruyacağız97 izlenme
Geçiş garantili köprü ve yollara bayram yine gelmeyecek41 izlenme
Erdoğan'ın eski metin yazarı: "AKP'nin içindeki örgüt PKK'dan daha tehlikeli"414 izlenme
İstanbul Barosu Başkanlığı seçimini Filiz Saraç kazandı49 izlenme
İsrail, İran'ın misilleme saldırılarına karşılık Tebriz'i vurdu24 izlenme
CHP'nin eski Genel Başkanı Murat Karayalçın uyardı: "Şaka değil, ciddi bir süreç"25 izlenme
Vatandaş gassalların aldığı maaşı öğrendi, sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü29 izlenme
Sosyal medyada "#KemalizmYokOlacak" provokasyonu! Bakın altından kim çıktı?115 izlenme
Bütçe Nisan'da 175 milyar TL açık verdi, faizde rekor kırıldı
42 ülke gezen Ali Erbaş 7 yıldır bir kez bile Anıtkabir’e uğramadı!
Gazeteci Zülal Kalkandelen'i tecavüzle tehdit eden şahıs beraat etti!
Eylem Tok’un firari oğlunun babası Bülent Cihantimur adli kontrolle serbest