Tunceli'de Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) memur olarak çalışan Umut D.'nin 80'den fazla kişiyi rüşvet karşılığında sahte evraklarla emekli ettiği ortaya çıktı. Olay, 10 yıldır kurumda çalışan D.,'nin pişmanlık duyarak, savcılığa başvurması ile ortaya çıktı.
TESLİM OLDU
D.,'nin, 17 Temmuz'da alınan ifadesinde, yaklaşık üç yıl önce rüşvet alarak sahte emekli etme işlemine başladığını itiraf etti. Çoğunlukla yurt dışında yaşayan Tuncelilerin eksik olan gün sayılarına rakamlar ekleyip tamamladığını anlatan D.,'nin, “Artık her yerden aranıyordum. Vicdan azabından ötürü teslim oldum” dediği öğrenildi. Her işlemde en az 23 bin Euro rüşvet aldığı iddia edilen D., kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak, resmi evrakta sahtecilik ve rüşvet suçlarından tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/sahteevrakla80denfazlakisiemekliolmus6562376/
Yurttaşlardan LPG zammına tepki: "Erken seçim gelsin"22 izlenme
'Rüşvet' suçundan tutuklandı 'rüşvetle' serbest kaldı24 izlenme
ABD, YPG/PKK’ya verilen silahları geri alacak mı?97 izlenme
AKP'li vekilden kara propaganda: İSPARK'ı HDP'ye verecekler!133 izlenme
İşte AKP'nin gözünü diktiği sıradaki 3 belediye12 izlenme
New York Times, ekonomik krizin 3 çocuklu bir aile üzerindeki etkisini yazdı "Temel ihtiyaç yok"46 izlenme
Biden göreve gelir gelmez Türkiye karşıtlığı başladı60 izlenme
Edirneli esnaf: "Bulgarlar bin leva bozduruyorlar, burada kral gibi yaşıyorlar"28 izlenme
Tank Palet Fabrikası'nda neler oluyor? Mehmet Şimşek 'tasarruf' diyor ama... TSK’nin 1 liraya yaptığını BMC 4 buçuk liraya yapıyor!
Diyarbakır'da yoldan geçen bir araçtan atılan sigara izmariti buğday tarlasında yangın çıkardı, 700 dönümlük tarla 45 dakikada kül oldu!
Cemevine ceza gibi fatura: "Verdiğimiz vergilerin her kuruşu haram olsun!"
Sadece 41 saniyede Başkanlık Sisteminin özeti !