Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı davasının Riyad’a iade edilmesinden üç hafta sonra Suudi Arabistan’a gitti.
Ziyaretin ardından The Guardian’ın Ortadoğu muhabiri Martin Chulov bir yazı kaleme aldı.
“Erdoğan, Riyad ile ticareti güçlendirmeye çalışırken Kaşıkçı’nın adı geçmiyor” isimli analizde şu ifadeler yer aldı:
“Geçtiğimiz üç yıl boyunca Erdoğan’ın ve Suudi Veliaht Prens Selman’ın aynı odada bulunması dahi düşünülemezdi fakat cuma günü Cidde’de her ikisi de yeni bir başlangıcın sinyalini vermeye çalıştı.”
Chulov analizinde Ankara ile Riyad arasındaki en büyük anlaşmazlığın sebebi olan Kaşıkçı cinayetinden hiç söz edilmediğine vurgu yaptı ve Erdoğan’ın “rakibinin” sarayında olmaktan memnun gözüktüğünü, Veliaht Prens Selman’ın ise “ödül kazanan” birinin bakışlarına sahip olduğunu belirtti.
“O BİZİM AYAĞIMIZA GELDİ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’dan ayrılmadan önce havalimanındaki, “Ziyaretim iki kardeş ülke olarak yeni bir işbirliği dönemini başlatma konusundaki ortak irademizin tezahürüdür” ifadelerinin de hatırlatıldığı analizde, Suudi yetkililerin bu ziyaretten duyduğu memnuniyet de aktarıldı.
Guardian’a konuşan bir Suudi yetkili şu ifadeleri kullandı:
“Bizim ona ihtiyacımızdan daha çok onun bize ihtiyacı var ve o bizim ayağımıza geldi. Erdoğan bu duruşuyla milyarlarca dolarlık gelir kaybına uğradı. Bu yüzden ticaret koşullarını biz belirleyeceğiz.”
TCDD'nin ihalesinde skandal: 'Yüksek Hızlı Tren rüşveti' belgelendi!40 izlenme
Muharrem İnce’den CHP PM toplantısına tepki1172 izlenme
Vatandaş hayat pahalılığına isyan etti: "Tepedekiler malı hamuduyla götürüyor, fakire şükretmeyi öğretiyor"27 izlenme
MHP'li Başkan AKP'li selefinden kalan borçları belediye binasına astı!327 izlenme
Başkana şarkı yaptı işi kaptı!67 izlenme
Instagram’ın 9 Ağustos’a kadar açılmayacağını duyan bir genç: "Benim 7 Ağustos’ta doğum günüm var. Nasıl post atacağım? Doğum günüm arada kaynıyor"40 izlenme
Tatilcilere gelen hesap 'Yandım Allah' dedirtti56 izlenme
Erdoğan'ın programı için okullar kırmızı alarma geçirildi!32 izlenme
İstanbul'un lodos kıyameti! Tekneler battı, çatılar uçtu
AKP'li Mehmet Metiner AKP içindeki kavganın fitilini ateşledi: "Erdoğan'ın yakın çevresini yenilgiden sorumlu tutuyor"
Van Semt Pazarı'nda pazarcı da vatandaş da ekonomiden dert yandı: "Pazardan hiçbir şey alamadım. Gittikçe batıyoruz. Bir turp bir roka aldım. Alamadığım onlarca ürün kaldı"
Alaattin Çakıcı'dan Erdoğan'a çok sert sözler!