Sözcü'de yer alan habere göre, Haziran'da yıllık TÜFE yüzde 78,62’ye çıktı. Tüketici fiyatları 2022 OcakHaziran döneminde yüzde 42,35 artış gösterdi. Bununla birlikte memur, esnaf ve çiftçi emeklilerinin aylıklarına yapılacak zam oranları belli oldu.
Buna göre, memur ve memur emeklisi yüzde 41,69; SSK ve BAĞKUR emeklileri yüzde 42,35 zam alacak.
Böylece, aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 6 bin 429 liradan 9 bin 105 liraya, en düşük memur emekli aylığı 4 bin 289 liradan 6 bin 78 liraya yükseldi.

Maaş hesaplarına, bölgesel ödemeler, ek ders ücreti, vekalet ücreti, döner sermaye ödemesi ve yabancı dil tazminatı gibi ödemeler dahil edilmemiş, aile ve çocuk yardım ödeneği ise dahil edilmiştir. Aile ve yardımı ödeneği hesabında olup, çalışmayan eş ve 2 çocuk sahibi (06 yaş grubu ve diğer) esas alınmıştır.
Fatih'in mirasını damada verdiler!378 izlenme
CHP’li vekillerden İstanbullu seçmen atağı!91 izlenme
CHP’li başkandan kayıp 1.8 milyon TL için suç duyurusu!41 izlenme
Mustafa Balbay: 'TC devleti Özgür Suriye Ordusu üyelerine ayda 500 dolar veriyor'44 izlenme
"Diri diri insan yakmak caizdir" diyen IŞİD'li Hanzala hakkında önce tahliye sonra tutuklama142 izlenme
Putin: ABD ile yeni mahkum takası olabilir30 izlenme
Siyanür sızıntısı yok demişti! TRT'ye ve yöneticilerine dava açıldı42 izlenme
Çin'in Hefei eyalatinde 15 dakikada sonuç verebilen koronavirüs testi geliştirildi91 izlenme
CHP'li Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya kitabın ortasından konuştu: "Biz boyun eğersek bu zulüm milletin anasını ağlatır"
Bayram öncesi LPG'ye zam!
AKP listelerinden seçime giren DSP’li Önder Aksakal hakkında suç duyurusu! Aksakal'ın vekilliği tehlikede
Mansur Yavaş: Ankara kararını vermiş, 1 Nisan’da mazbatayı alacağız