İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği’nin verdiği kararda, Gezi eylemlerinin organizasyonun Osman Kavala tarafından yapıldığı, yurtdışı bağlantısının ise Soros ile ilişkili kuruluşlar olduğu vurgulandı.
Savcılığın yakalama talebinde Alabora’nın Gürcistan ve Arap dünyasındaki ayaklanmalarda rol oynayan OTPOR lideri Ivan Maroviç ile yaptığı görüşmeler delil olarak dosyaya koyuldu.
Savcılık yazısında Memet Ali Alabora, eşi Ayşe Pınar Alabora, Defne Anter, Handan Meltem Arıkan ve Metin Osasogie Edomvvonyi’nin 1821 Haziran 2012’de İstanbul’da, 715 Temmuz 2012’de ise Mısır’da Ivan Maroviç ile görüştükleri ifade edildi.
GEZİ 2011 YILINDA PLANLANDI
Gezi Parkı eylemlerinin 2011’den beri planlandığı savunularak buna delil olarak ise Alabora’nın 2011’de çektiği videolarda “Ayaklan İstanbul” ibarelerinin bulunması gösterildi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/sondakikamemetalialaborahakkindayakalamakarari2777239/
Milas'ta alevler bir mahalleye daha sıçradı, tahliyeler başladı!53 izlenme
Sedat Peker, Doğu Perinçek'e savaş açtı! 'Gündemde kalmak adına meşhur olmak isteyen genç popçular gibi...'51 izlenme
'İstanbul Havalimanı için Sabiha Gökçen'e uçuş izinleri verilmiyor'139 izlenme
Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasının kaynağı ortaya çıktı87 izlenme
Liste açıklandı! CHP’de büyük tırpan!839 izlenme
AKP'nin teklifine CHP'den sert tepki: "En büyük hakaret. Derhal geri çekin"31 izlenme
CHP'de Özarslan zirvesi! Başkanlar Yavaş'ın ev sahipliğinde toplandı15 izlenme
Kahramanmaraş’ta 5.3 büyüklüğünde deprem45 izlenme
Ekonomik şartlar insanları bu hale getirdi: Bebeklerini satıyorlar!
Aykut Erdoğdu devletten alacaklı çıktı: Gerekçesiz tutukluluk sürecinde bütün ihtimalleri yattı
Son anket sonuçları açıklandı! 'İstanbul seçimleri Erdoğan'a ders olmamış'
Tüccarın verdiği kilo fiyatı çiftçiyi deli etti, ağaçları kökünden söktü: "Sana satacağıma odun yapar yakarım"