‘YAPİşletDevret’ modeli ile inşa edilen Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı’na yolcu garantileri için 1 milyar lira ödendi. 2016 yılında inşa edilen Ankara YHT Garı’nda verilen yolcu garantileri tutmadı. “Milletin cebinden tek kuruş çıkmayacak” denilen ‘YapİşletDevret’ modeli ile inşa edilen Ankara YHT Garı için işletici firmaya bugüne kadar 1 milyar lira ödendi. Garın yolcu garantileri için 2036’ya kadar, yani 12 yıl daha vatandaşın vergileriyle ödeme yapılmaya devam edilecek. Bu duruma dikkat çeken CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Emekliler için ‘kaynak yok’ diyen iktidar, havada, karada yolcu garantisi verdi ve milyarlar yandaş müteahhitlere gidiyor. 2017 yılındaki 2 milyon yolcu garantisi ikinci yılın sonunda 5 milyon, beşinci yıl sonunda 8 milyon oldu. On yılın sonunda ise 10 milyon olacak” ifadelerini kullandı.
‘GARANTİ AŞILARSA DA ÖDENİYOR’
Ankara YHT garını kullanan yolcu sayısının yılda 3 milyonu bile aşamadığını vurgulayan Sümer, “Firmaya garı kullanan yolcu başına 1.5 dolar ödeniyor. Garanti sayısı aşılırsa bu kez yolcu başına 1.5 doların üçte biri ödeniyor. 2020’de 74 milyon lira ödeme yapıldı. 2021 de 238 milyon, 2022 yılında 282 milyon ve 2023 yılı sonunda da 300 milyon TL ödendi. Hani milletin cebinden beş kuruş çıkmayacaktı?” açıklamasını yaptı.
Sözcü
Su borcunu ödeyemedi diye 81 yaşındaki kadına gözaltı!179 izlenme
İmamoğlu: 19 Mayıs’ın 100’ncü yılı nasip olmadı ama Cumhuriyetin 100’ncü yılını İstanbul’da hep birlikte kutlayacağız120 izlenme
Özel okullarda bile besmeleli eğitim !281 izlenme
Gezi tutuklusu Can Atalay'ın mazbatasını avukatları aldı: "Tahliyesi için başvuru yapılacak"23 izlenme
İmamoğlu’nun danışmanı İbrahim Özkan’ın savcılık ifadesi ortaya çıktı10 izlenme
Suriye'de eylemler yayılıyor: HTŞ'nin güvenlik güçleri eylemcilere ateş açtı, protestoların sürmesi üzerine HTŞ sokağa çıkma yasağı ilan etti!28 izlenme
Vatandaş faturasını ödemek için ev eşyasını satıyor! Ecdat yadigarı köstekli saatini veren bile var27 izlenme
Emine Erdoğan hakkında suç duyurusu!36 izlenme
Tefeciler 'yılbaşı' indirimine başladı! Özel isteği pes dedirtti
Kayyım fırsatçılığı! Şahan'ın durdurduğu rezidans inşaatı yeniden başladı
Can Holding patronu Kemal Can gözaltına alındı
Bayrampaşa ısrarının nedeni ortaya çıktı: AKP adayının oğlunun aldığı ihale kamu zararı oluşturmuş