Yargıtay tarafından terör örgütü olarak tanımlanan Hizbut Tahrir terör örgütünün yayın organı Köklü Değişim, İstanbul’da 5 Mart 2017 tarihinde, “Dünya Hilafete Neden Muhtaç?” başlıklı konferans düzenlemek istedi, toplantıya çağrıda laiklik ve Cumhuriyeti “şeytani rejim” olarak tanımlandı.
Toplantı, valilik kararıyla gerçekleşmeden engellendi. Konferansa yönelik çağrılar nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, konferansta konuşmacı olacağı açıklanan Hizbut Tahrir’in sözde Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar’ın da aralarında olduğu 4 kişi hakkında dava açtı. 4 sanık hakkında “hilafet propagandası” ve “Hizbut Tahrir yöneticiliği ve üyeliği” gerekçesiyle toplam 52.5 yıl hapis cezası verilmesi istendi.
Aynı dergi, İstanbul’da engellenen konferanstan bir yıl önce, 2016’da, hilafetin kaldırıldığı 3 Mart 1924’ün 92. yıldönümünde Ankara Atatürk Spor ve Sergi Salonu’nda “Uluslararası Hilafet Konferansı” düzenledi. Şeriat çağrısı yapılan konferansta, Atatürk ve Cumhuriyet kadroları ve TBMM hedef alındı. Konferanstan 2 gün sonra eski YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, suç duyurusunda bulunarak konferansa izin veren başta dönemin Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve yer tahsisi yapan dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere ilgililer hakkında da “görevi kötüye kullanmak suçundan” soruşturma izni verilmesi için İçişleri Bakanlığı’na başvurdu.
Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile 27 Nisan 2018’te başvurunun işleme konulmama kararı verildi. Eminağaoğlu, kararı, Danıştay’a taşıdı.
Eminağaoğlu, İstanbul’daki davada sona yaklaşılmasına karşın Ankara’daki suç duyurusunun soruşturma aşamasında bekletilmesine tepki gösterdi. Henüz dava açılmamasının, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hukuken atması gereken adımları atmadığını gösterdiğini” belirten Eminağaoğlu, “Anayasanın değişmez hükümlerine karşı faaliyette bulunan bir terör örgütü, Köklü Değişim adı altında web sayfası hiçbir engelle karşılaşmadan hâlâ yayınlarını sürdürüyor” dedi.
Yetkililer hakkındaki soruşturma izni verilmemesine ilişkin başvurunun hâlâ Danıştay’da olduğuna işaret eden Eminağaoğlu, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 4 yıl önceki toplantıya dava açmaması, sessiz kalması bir görev suçu, asla kabul edilmez” dedi.
https://abcgazetesi.com/melihgokcekdonemindekihilafetcagrisinaankarasessizkaldi370193
AKP’li belediye maaşları ödeyemedi!208 izlenme
İsrail Savunma Bakanı: 'Gazze şehir merkezine girdik'29 izlenme
ABB'den 'sel' eleştirilerine yanıt: "25 yıl ihmal edilen bir kent. 28 milyar TL altyapıya harcansaydı..."30 izlenme
AKP’li belediye kadınlara özel tur düzenledi: Erkek çocukların gelmesi yasak27 izlenme
Ünlülere uyuşturucu operasyonu neden jandarmayla yapıldı? Tüm detaylar ceza hukukçusu Hasan Sınar'dan!13 izlenme
23 Nisan'da koltuğunu kendi kızına vermişti... O kaymakam terfi etti!118 izlenme
10 Kasım’a ‘bayram’ ifadesi için soruşturma başlatıldı, MEB sehven yapıldı dedi!139 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'müzik kısıtlamasına' Atatürk göndermeli yanıt!64 izlenme