Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan Prof. Dr. Melih Bulu'nun doktora tezinde intihal iddialarına ilişkin bir yazı kaleme alan Sözcü Gazetesi yazarı Necati Doğru "İddia doğru ise hapse girmesi ve rektörlükten düşmesi gerekir" yorumunu yaptı.
Doğru yazısında, "BÜ'ye atanmış rektör Melih Bulu'nun doktora tezinde aşırma (intihal) yaptığı iddiası ortaya atılmıştı. YÖK gereğini yapmadı, araştırmadı. İddia doğru ise Melih Bulu'nun hapse girmesi ve rektörlükten düşmesi gerekir. Melih Bulu'ya tez danışmanlığı yapan BÜ hocaları da kulaklarının üstüne yattılar. Bu arada yeni bir intihal (aşırma) bu kez 'konuşma metni çalma' olarak ortaya çıktı. 2017 yılında Binali Yıldırım'ın İzmir Milletvekili iken Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı konuşma kelimesi kelimesine ve virgülü, noktası, vurgulaması ile tonlaması aynı 2021'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından tekrarlandı. Bir uyanık bol maaşlı metin yazarı aynı metni hem Binali Yıldırım'a ve hem de Tayyip Erdoğan'a 4 yıl arayla okuttu. Halk fabrikasyon metinlerle uyutuluyor, gerçeği ortaya çıktı. Binali Yıldırım, 'Bu ne iştir benim 4 yıl önceki konuşma metnim çalınmış, intihal yapılmış' diye mahkemeye başvursa; Tayyip Erdoğan 6 aydan 2 yıla hapis cezası ile yargılanabilir." ifadesini kullandı.
İnce’den Erdoğan’a: ‘Ayıp ayıp cami senin babanın tapulu malı mı?’1316 izlenme
'Acı reçete' sadece vatandaşa mı? 8 milyona yapılan konutu beğenmedi, yeniden tadilat başladı!114 izlenme
Koronavirüs nedeniyle bir doktor daha hayatını kaybetti62 izlenme
Köprüyü yine müteahhitler geçecek29 izlenme
Bahçeli'nin TRT çıkışına Erdoğan’dan yeşil ışık: "Sayın Bahçeli böyle bir şey kullandıysa bana göre gayet güzel bir takdirdir. Hayırlı olur inşallah diyelim"21 izlenme
Seçim ekonomisinin faturasını halka kestiler: Katma Değer Vergisi (KDV) artırıldı27 izlenme
Erdoğan'dan Trump mektubu hakkında ilk açıklama: Karşılıklı sevgi, saygımız!250 izlenme
Türkiye’nin dört bir yanında manzara bu! Bu alev cebimizi de yakar29 izlenme
Enerji krizi: ‘Türkiye’den Avrupa’ya gaz akıyor ama bizim gazımız kesik’
TRT'de tepki çeken diyalog: 12 askerimizin şehit olduğu gün şarkılı, türkülü eğlence programı!
ENAG, enflasyon verilerini açıkladı
Trabzon'u sel alırken AKP'li Belediye Başkanı Amsterdam'da horon tepti, tepkiler çığ gibi geldi!