AKP iktidarının özelleştirme uygulamaları, son zamanlarda eleştirilerin hedefi haline geldi. En son olarak köprülerin özelleştirilmesi planı gündemdeyken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten açıklama geldi.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Şimşek, milletvekillerinin yazılı soru önergelerine verdiği yanıtta “Özelleştirme uygulamaları sadece ekonomik etkileri ile değil, sosyal, hukuki, mali ve idari sonuçları ile de önemli bir yeniden yapılandırma aracı oldu. Birçok sektörde yapılan özelleştirmeler ile rekabete dayalı serbest piyasa ekonomisinin hayata geçirilmesi, yabancı sermayenin ülkemize çekilmesi, yatırımların özel sektör eliyle gerçekleştirilmesi, atıl kamu kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasına imkân sağlamıştır” ifadelerine yer verdi.
Özelleştirme uygulamalarından elde edilen gelirlerin Özelleştirme Fonu’nda toplandığını söyleyen Şimşek, “Özelleştirilen kuruluşlara yapılan büyük yatırımlar ile ülke ekonomisine güç kazandırılmıştır" dedi.
Şimşek, aynı zamanda özelleştirilen kuruluşlardaki personele yapılan iş kaybı tazminatı gibi ödemeler ile bazı düzenlemelerin gerektirdiği giderlerin dışında kalan tutarın bütçeye gelir kaydedildiğini ifade etti.

Şimşek, açıklamasının devamında, özelleştirilen kuruluşlara yapılan yatırımlar ve kapasite artışı ile birlikte çalışan sayısında da artış meydana geldiğini kaydederken bu kuruluşların faaliyetlerinin devamının yatırım, istihdam gibi taahhütleri de sözleşme hükümleri çerçevesinde takip edildiğini de bildirdi. Aynı zamanda Mehmet Şimşek, özelleştirme kapsamına alınacak varlıkların, kalkınma planları, orta vadeli program ve stratejik planlar çerçevesinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlendiğini ifade etti.
Kılıçdaroğlu'ndan açılış mesajları: "Bugün ülkenin kaderini değiştirme günüdür"43 izlenme
CHP'li belediye imece usulü ile 'yerli ve milli' solunum cihazı üretti! İşte maliyeti115 izlenme
Eskiden lükstü şimdi ucuz oldu: Tren bileti uçak biletini solladı22 izlenme
Asgari ücret 10 yılda 96 dolar eridi!41 izlenme
Almanya tek değil Fransa'yla birleşse bile bizim bakanlar kadar etmiyor! 'Makam arabası sevdası' en tepeye çıkardı!27 izlenme
Akaryakıtta rekor zamdan sonra 5 TL'lik büyük indirim kapıda58 izlenme
CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma açıldı!232 izlenme
1 Mayıs ablukasında İstanbul'da ulaşım çilesi: Kimi bariyerlerden atladı kimi treni kaçırdı37 izlenme