AKP iktidarının özelleştirme uygulamaları, son zamanlarda eleştirilerin hedefi haline geldi. En son olarak köprülerin özelleştirilmesi planı gündemdeyken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten açıklama geldi.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Şimşek, milletvekillerinin yazılı soru önergelerine verdiği yanıtta “Özelleştirme uygulamaları sadece ekonomik etkileri ile değil, sosyal, hukuki, mali ve idari sonuçları ile de önemli bir yeniden yapılandırma aracı oldu. Birçok sektörde yapılan özelleştirmeler ile rekabete dayalı serbest piyasa ekonomisinin hayata geçirilmesi, yabancı sermayenin ülkemize çekilmesi, yatırımların özel sektör eliyle gerçekleştirilmesi, atıl kamu kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasına imkân sağlamıştır” ifadelerine yer verdi.
Özelleştirme uygulamalarından elde edilen gelirlerin Özelleştirme Fonu’nda toplandığını söyleyen Şimşek, “Özelleştirilen kuruluşlara yapılan büyük yatırımlar ile ülke ekonomisine güç kazandırılmıştır" dedi.
Şimşek, aynı zamanda özelleştirilen kuruluşlardaki personele yapılan iş kaybı tazminatı gibi ödemeler ile bazı düzenlemelerin gerektirdiği giderlerin dışında kalan tutarın bütçeye gelir kaydedildiğini ifade etti.

Şimşek, açıklamasının devamında, özelleştirilen kuruluşlara yapılan yatırımlar ve kapasite artışı ile birlikte çalışan sayısında da artış meydana geldiğini kaydederken bu kuruluşların faaliyetlerinin devamının yatırım, istihdam gibi taahhütleri de sözleşme hükümleri çerçevesinde takip edildiğini de bildirdi. Aynı zamanda Mehmet Şimşek, özelleştirme kapsamına alınacak varlıkların, kalkınma planları, orta vadeli program ve stratejik planlar çerçevesinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlendiğini ifade etti.
AKP'li belediyenin bir yılda faize ödediği para 'yok artık' dedirtti!29 izlenme
3.3 milyon emekli iş arıyor!164 izlenme
Çiller Ailesi’nin imarı değiştirilen arsasıyla ilgili gerçek ortaya çıktı!69 izlenme
Yeşile bir darbe daha: 1.7 milyon metrekarelik askeri alan konut imarına açıldı37 izlenme
Bakan Şimşek 'sıcak para geliyor' dedi ama Rahip Brunson krizi sonrası en büyük para göçü44 izlenme
Taksim’de “tebliğciler” Noel ve yılbaşı broşürü dağıttı!224 izlenme
Çiftlik Bank’tan sonra Türkiye’ye şimdi de ‘Tanker Bank’ çarptı!338 izlenme
'Tarihin en aptalca krizi olabilir'291 izlenme
Mersin Barosunda Hayır gerilimi ! Baro başkanı kadın avukatı kürsüden itti !
Yandaş Akit iftira attı, CHP’li belediye başkanı utanç siyasetini çökertti: “Bu alçaklardan hukuk önünde hesap sorup hepsini tek tek mahkum ettireceğim”
Tutuklu gazeteci Enver Aysever serbest bırakıldı
Erkan Oğur 'Güllerin içinden geldi, güllerin içine gitti' diyerek Özkan Uğur'a veda etti