Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılan bütçe görüşmelerinde Bakan Şimşek’e Bakanlığının sorumluluğunda olan kurumlarla ilgili kritik sorular soruldu.
Samsun Milletvekili Erhan Usta ise doğrudan BDDK Başkanı Kavcıoğlu’nu hedef aldı.
Usta konuşmasında; “Şimdi yani gelmiyor, Meclisini savunmuyor, meydan okuyor, sizin başarısızlığınıza oynuyor, bak, çok net bir şekilde söylüyorum. Yani başarılı olmasın diye oynayan bir BDDK Başkanı var. Böyle her şeyi... Ama öbür taraftan da gelini Borsa İstanbul’da şimdi işe girdi. Özel kalem müdürünün yeğeni buraya giriyor” ifadelerini kullandı.
Devamında da BDDK Başkan Yardımcılarının Özel Kalem Müdürlerinin Audi A6 makam araçlarına bindiğini dile getirerek şunları söyledi:
“Bu BDDK'nin ben tasarruf genelgesine uyup uymadığını bilmiyorum. Mesela bize bir sürü bilgi geliyor. BDDK Başkan Yardımcılarının, özel kalem müdürlerinin bindikleri araçların markasını lütfen bir soruşturun. Özel kalem müdürü A6 Audi'ye biniyor. Niye biniyor? Ha, kendisi mi alıyor? Kendi bütçesinden alamıyor, Sayıştay denetçisi de bunu görmüyor.
Katılım Bankaları Birliğine, Bankalar Birliğine bu şeyler aldırılıyor. Nihayetinde bu ülkenin malı yani burada Komisyon Başkanı Sayın Mehmet Muş bile Passat'a binerken -Eski Bakan üstelik- niye BDDK Başkanı.
Evet yani hakikaten böyle. Ya, burada bir dengesizlik yok mu arkadaşlar? Niye özel kalem müdürü BDDK Başkanının A6'ya binsin? Niye tasarruf genelgesine uymasın? Ya, bunlar uymayacak da biz mi uyacağız buna? Yani böyle bir şey olabilir mi? Burada şimdi böyle ciddi bir problem var, bunların düzeltilmesi lazım.”
Odatv.com
İlahiyatçı Talha Hakan Alp ‘deist’ oldu! "Sorgulamalarım sürüyor"
Nusaybin'de taşınmalar başladı: Çocuklarımız ağlıyor, çok korkuyorlar...
Rusya, Ukrayna'nın askeri altyapısına Karadeniz'den fırlattığı seyir füzeleriyle saldırdı!
Ekonomi anketinden AKP'ye kötü haber!
İmamoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na ve “mutlak butlan” bekleyenlere: "Utançla hatırlanır, lanetlenirsiniz"
Bakan Albayrak, tepkiler üzerine 'performans' paylaşımını sildi!
'Böylesi Türkiye'de olur' dedirten haber! Bakan’ın hastanesine milyonluk teşvik!
Bir günde 60 firma iflas etti: Listede devler de var
ABD'deki krizin ardından Ukrayna'dan Zelenski azledilsin talebi!
Yılmaz Özdil'den Fahrettin Koca'yı köşeye sıkıştıran paylaşım!
CHP'li Deniz Yücel: "Sığınmacı ve kaçaklara izinsiz çalışma imkânı sunulacak!"
Tarlasına ve ineklerine haciz gelen çiftçi isyan etti 'Yem alamıyoruz, saman alamıyoruz, hayvan satamıyoruz !'
İşsizlik maaşına iki ayda yarım milyonu aşkın başvuru!
Dünya Ankapark ve dev dinozorları konuşuyor! "Hükümetin israfının kanıtı"