Home
30 Ekim 2019 ( 127 izlenme )
Reklamlar

MEB ‘uyuşturucuyla mücadele’ görevini Diyanet’e devretti: Madde bağımlısına dua okuyacaklar


İl müftülükleri, “Uyuşturucu madde kullanımının zararlı etkileri konusunda öğrencilerin bilgilendirilmesi” amacıyla öğrencilere yönelik vaaz, hutbe ve seminer çalışmaları yapacak.


Milli Eğitim Müdürlükleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), “Uyuşturucu ve Bağımlılık ile Mücadele” projesi kapsamında eylem planlarını hazırladı. Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulları ve milli eğitim müdürlükleri ortaklığı ile hazırlanan eylem planlarına, aralarında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da yer aldığı çok sayıda kamu kurumu dâhil edildi.

BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberinde İl müftülüklerinin, “Uyuşturucu madde kullanımının zararlı etkileri konusunda öğrencilerin bilgilendirilmesi” amacıyla öğrencilere yönelik vaaz, hutbe ve seminer çalışmaları yapacağı belirtildi.

İl müftülüklerinin, “Uyuşturucu ve Bağımlılık ile Mücadele Eylem Planı” kapsamında yapacağı faaliyetler şöyle sıralandı:

Konu ile ilgili vaaz ve hutbeler verilecek.
Yerel televizyonlarda program yapılacak.
Kuran kursu öğreticileri ve imamlara yönelik bilgilendirme seminerleri düzenlenecek.
Kuran kursu öğrencilerine konferans verilecek.

Geçen aylarda, Doğu ve Güneydoğu’da MEB yerine Diyanet, çocukların okula gönderilmesi için velileri ziyaretlerine başlamıştı.

https://www.abcgazetesi.com/mebuyusturucuylamucadelegorevinidiyanetedevrettimaddebagimlisinaduaokuyacaklar51551

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

MÜSİAD Başkanı'nın önerdiği asgari ücret tepki çekti Kur Son Ayın Zirvesini Gördü Baba-kız bir olup sokak hayvanlarını besleyen kadını darp ettiler! Kartalkaya'daki yangın faciasında oğlunu kaybeden anne: "Otel sahipleri binadaydı ve yangını misafirlere söylemedi"