Özgür Özel ve arkadaşlarının kuracağı partiye 90100 civarında milletvekilin geçmesi bekleniyor. Halen 135 milletvekili olan CHP’de 2530 civarında milletvekilinin kalması bekleniyor. TBMM’de bu durumda AKP, DEM, MHP, İYİ Parti›nin yanı sıra yeni partinin ardından CHP de 6›ncı sıraya düşecek.
Yeni partinin kuruluş dilekçesinin yarın ya da 27 Temmuz Pazartesi günü İçişleri Bakanlığı’na verilmesi bekleniyor. Milletvekilleri edevletten topluca istifa edecek.
ÇATIŞMALI DİL YOK
Özel, il başkanları ile yaptığı yeni parti toplantısının ardından Parti Meclisi üyeleriyle bir araya geldi. Yeni parti değerlendirildi, çatışmalı bir dil kullanılmayacağı belirtildi. Milletvekillerinin kuruluş dilekçesinin verildiği gün istifa edeceği ifade ediliyor. Yeni partinin ilk işi 45 günde kurultayı toplamak olacak.
VATANDAŞ DESTEĞİ
Özgür Özel ekibi, yeni partinin masraflarının karşılanması için milletvkillerinden destek istedi. Maaşlarını bir bölümünü ayıracaklar. Özel ekibi “Vatandaş gelirken masraf olmasın diye çayını beraberinde getiriyor, önemli bir dayanışma var” dediler.

Sanatçılar Arif Sağ, Sabahat Akkiraz ve Onur Akın CHP’den istifa ettiklerini duyurdu.
Bu arada yeni parti açıklamasından sonraki bir saat içinde CHP üyeliğinden 400 bine yakın kişi istifa etti. İstifaların 1 milyonu bulacağı konuşuluyor. Parti üyeliğinin sonlandırıldığı Yargıtay’ın sitesi zaman zaman “teknik aksaklık” uyarısı veriyor. CHP’nin 1 milyon 879 bin 973 üyesi var ve AKP’den sonra en çok üyeye sahip parti.
İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde CHP üyeliğinde yaşanan artışın önemli kısmının yeni partiye kayacağı değerlendiriliyor. Buna göre CHP’nin 1 milyon 879 bin 973 olan üyesinin en az 1 milyonunun yeni partiye kayması öngörülüyor.
ÜÇÜNCÜ OLABİLİR
CHP İstanbul’a kayyum olarak atanan Gürsel Tekin ise “İstifalar söylendiği gibi yüksek olmayacak. CHP’de kalacak belediye başkanlarının sayısı ise tahminlerin ötesinde olacak” dedi. İstifalar 1 milyonu bulursa CHP’nin üye sayısı, 703 bin üyeli YRP’nin altına düşecek. YRP halen AKP ve CHP’den sonra en çok üyeye sahip. Ocak 2026 itibarıyla 1 milyon 922 bin 757 olan üye sayısı son gelişmelerle 1 milyon 879 bin 973’e geriledi.

Yeni parti açıklamasının ardından CHP’nin Genel Merkez binasına butlan ekibi tarafından bozuk Türkçeli pankart asılmıştı. Sosyal medyada gündem olan “Ne cumhuriyetinden, ne de partinden vazgeçmeyeceğiz” pankartı dün de düzeltilmeden kaldı. “Ne” bağlacının hatalı kullanıldığı pankarttaki yazının doğru hali “Ne cumhuriyetinden, ne de partinden vazgeçeriz” olmalıydı.
Sözcü
Seçime günler kala teslim edilmiş: İbrahim Karagül'ün Kiptaş'tan kurasız konut aldığı ortaya çıktı43 izlenme
Bakan Murat Kurum'un kuzeni, iki kişiyi öldürüp kaçtı!53 izlenme
İmamoğlu operasyonu iş dünyasının planlarını altüst etti33 izlenme
İlaç krizinde yeni perde: Eczacılar afiş astı "Bulamadığınız ilaçların sorumlusu eczacınız değil"106 izlenme
Bazı din görevlileri, 3 bin dolara 'Peygamberin soyundandır' belgesi düzenliyor!131 izlenme
Mansur Yavaş'tan İçişleri Bakanı'na '591 AKP'li belediyeye soruşturma izni' yanıtı: "Evi basılan AKP'li görmedik"22 izlenme
CHP’den Tank Palet Fabrikası için eylem kararı!130 izlenme
İlahiyat Fakültesi bölüm başkanından çok sayıda öğrenciye taciz!4758 izlenme