Milli Eğitim Bakanlığı, Talim ve Terbiye Kurulu'nca kabul edilerek Anadolu imam hatip liselerine dağıtılan 'Arapça 9. Sınıf Ders ve Öğrenci Çalışma Kitabı'nda Suriye devletinin bayrağı yerine ÖSO bayrağı kullanıldı.
Ders kitabının 11'inci sayfasında yer alan 'Milliyet' başlığı altında, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 7 devlet kendi bayrakları resmedilirken, Suriye'de 1980'de kullanılmaya başlanan ve Suriye Arap Cumhuriyeti'ni temsil eden bayrağa yer verilmedi. 

TARTIŞMALI KARARLARA DEVAM EDİYOR
Son zamanlarda sıklıkla ders kitapları ve müfredatta yaptığı değişiklikler ile gündeme gelen MEB, pek çok kesim tarafından eleştirilerin hedefi olmuştu. MEB'in son zamanlarda aldığı tartışmalı kararlar arasında tarih kitaplarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Baş Komutan' olarak bahsetmesi ve Kıbrıs Zaferi'ni dönemin başbakanı Bülent Ecevit'i zikretmeden işlemesi de yer alıyor.
ÖZGÜR SURİYE ORDUSU TARTIŞMALI BİR YAPI
Özgür Suriye Ordusu, Suriye'de 2011 yılında Arap Baharı ile başlayan ve yüzbinlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açan iç savaş sonucu ortaya çıkan silahlı gruplardan birisi olarak biliniyor.
Esad yönetiminin protestoları bastırma girişimleri sonucunda örgütlenen yapı, içerisine ordudan istifa eden çok sayıda askeri de alarak düzensiz bir ordu görünümü kazandı.
ÖSO'nun içerisine giren bazı gruplar birçok defa eleştiri konusu olmuş ve Türk kamuoyunda da tartışılmıştı.
Türkiye ile iyi ilişkiler kuran grup, bir dönem ABD ve batılı güçler tarafından 'EğitDonat' planı kapsamında desteklenerek Esad karşıtı bir aktör olarak sahaya sürüldü.
TSK'nın, Suriye'nin kuzeyine düzenlemiş olduğu Barış Pınarı Harekatı, Zeytin Dalı Harekatı ve Fırat Kalkanı Harekatı'na da destek veren grup, 30 Mayıs 2017 tarihinde yeniden yapılanmaya giderek Suriye Milli Ordusu adını kullanmaya başladı.
https://www.aykiri.com.tr/mebinkitabindasuriyedevletininresmibayragigittiosobayragigeldi/14221/
İran, İsrail'e yaptıkları misillemeyi duyurdu: "İsrail’de petrol rafinerisi vurduk"19 izlenme
Harcadıkları yerleri ‘belge’lediler... İşte Suriyelilere harcanan para!1549 izlenme
Karadağlar’ın eteğinde Atatürk’ün silüeti belirdi!78 izlenme
Tasarruf onlara yok! Bakan yardımcılarına çift maaş hakkı getirildi!841 izlenme
Kayyum gerilimi! Van ve Diyarbakır’da polis müdahalesi125 izlenme
Milyonları ilgilendiriyor: EYT'de izin detayı40 izlenme
Rusya’dan 226 ton narenciyeye engel!129 izlenme
İmamoğlu yapılacakları önceden bilmiş! "Örgüt icat etme, etrafımdaki kişiler, ön seçim olmadan..."40 izlenme
Gazeteci Barış Pehlivan'ın davası düştü, tahliyesinin önü açıldı.
Hataylı esnafın isyanı! ‘Suriyeliler, Atatürk'ün bizden aldığı Hatay'ı geri aldık diyorlar’
Şimdi de silahlı mehdi ortaya çıktı! Lüks dairede otomatik silahlarla poz verdi Yıkılana kadar değil, yok olana kadar dik duracağım. Bu da size dert olsun
Vergi cennetlerine servet akıtan bir başka AKP'ye yakın şirket ortaya çıktı!